Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1977

Modelář od:2006

Bydliště:Velké Přílepy - Praha Západ

Letiště:Trněný újezd, Klecany

Web:www.rcproject.cz

ICQ:50385511

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Pitts Bulldog

Parametry

Výrobce: MS Composit
Kategorie: 3D akrobat
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 850 mm
Délka: 820 mm
Váha: 570 g
Vrtule: APC 11 x 4,7 SF
Motor: MP Jet 28/7-35 D (Velký Modrý)
Elektronika: TX Hitec HFS-05, Regl Supersimple 30A
Serva: 2x HS-55, 2x HXT-900
Baterie: 4s A123 1100 mAh, 3s Lipol 1300 mAh

Hodnocení

7.33
z 10 | 6 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model jsem pořídil někdy na podzim 2008 za účelem pohodové akrobacie bez stresu o rozbití letadla. Stavebnici jsem si vyzvedl osobně v MS Composit v Tursku. Ani to mě však neuchránilo pře nákup (zřejmě) špatného kusu. Trup byl ohnutý do banánu a bylo potřeba 2 uhlíkových pásků po celé délce, aby byl trup rovný a nekroutil se. Takto vylepšen však drží jako skála.

S baterií 4s A123 je však letadlo dost těžké a bez motoru jde velmi rychle k zemi. Výkonu je tak akorát. Letadlo visí dobře , ale rozhodně ne s přebytkem výkonu. Optimální bych viděl baterku cca 3s LiPol s kapacitou tak kolem 1500 mAh. Pak myslím, že by to létalo pěkně. Velikost baterie byla také důvodem pro její trochu netypické umístění na horní části trupu těsně za motorem. Bohužel těžiště pak bylo příliš vepředu, což ještě zhoršovalo klouzavý let bez motoru. Na fotkách je vidět i použití hodně letité baterie Wancell 2100 mAh 10C se kterou to také jakžtakž létá.

Od výroby řešená křidélka na principu ztenčeného EPP jsou mizerná. Ohýbají se strašně ztuha a dokonce jsem na tom strhnul obě serva Hextronik HXT-900, která jsem posléze nahradil 2x HS-55. Proto jsem křidélka uřízl a připevnil ke křídlu pomocí pantů vyrobených z mašličky na dárky (dík za tip, Wroumovi!). Toto uchycení chodí perfektně a prakticky bez odporu.

Letadlo mi dělalo dobrou službu a létá pěkně. Pouze podvozek není příliš vhodný do trávy, takže jsem model většinou raději házel. Bulldog moho karambolů a to včetně kuriozních, jako jsou zamotaný provázek z vlekání do motoru a následné zablokování křidélek tímto provázkem jdoucím přes křídlo - navíc 2x za sebou. Hold natvrdlý člověk potřebuje víckrát zopakovat, že s vlečným provázkem není dobré dělat utažené přemety. :o)

[23.08.2009]
Nakonec se mi po jedné z četných nehod ohnula osyčka u motoru. Létat šlo, ale motor hodně vibroval v důsledku čehož se nakonec motor rozpadl. Nechtělo se mi již investovat do nového a tak jsem model prodal Honelixovi za symbolickou cenu. Věřím, že mu bude sloužit stejně dobře jako mě a ještě si s ním na Trňáku užijeme hodně legrace.

Komentáře

Ale tahle fotka je, myslím, taky dostatečně pitomá... - akorat Honza se tvari malo huste !!
Hele a s cim budes litat, kdyz vsechno rozprodas? Vlastne jo, rikal si Funjet. A Optima.... uz mlcim.
Tak jsme zvedav, co s dvojplochem predvede "mladej" ;-))
26.8.2009 08:39 Vzduchoplavec
JenikKL: Hehe, jasně. Ty určitě myslíš tu výbornou wroumovu fotomontáž. Ta byla fakt povedená. :o))
Ale tahle fotka je, myslím, taky dostatečně pitomá...
26.8.2009 07:21 JenikKL
Clovece, tu posledni fotku co si pouzil si pouzil spatne. Jesli se nemylim, tak jedno vlakno v rcmanii,... myslim ze se jmenovalo chtel bych mit taky fotku rcpilon, ci co, obsahovalo lepsi fotku. Koukej to vymenit. Ty vis co myslim :).
24.8.2009 15:52 Vzduchoplavec
No ja mam jeste starsi verzi toho MP-Jetu, kde se osycka neda snadno vymenit. Neni to tam na sroubek, ale nejak zrejme prilepene nebo co. Casem to opravim, ale momentalne porizuji FunJeta, takze jsem potreboval uvolnit misto a zaroven Honelix potrebuje nejaky stroj na potrenovani akrobacie, takze mu ho takto prenecham.

valentapat: Detailni foto nemam (a asi by to , ale proste je to ustrizeny kus te maslicky a vlepeny do EPP jak v kridle, tak v kridelku. Na kridelko jsem dal vzdy tak 4 ty pantiky a je to v pohode. Jeste jsem to vylepsil tak, ze tu maslicku propicham spendlikem, aby lepidlo mohlo projit zkrz a drzelo to opravdu fest.
24.8.2009 08:35 Tomas
Jasně, hřídelku jsi měl vyměnit. Tyhle 3 mm, jdou vzít ze starých CD-rom(ek) - když narazíš na kalenou, tak je to paráda, zbytek je ocel, co ohneš po každým ťuknutí, ale taky to svůj účel splní. S ohnutou hřídelí vyrychtuješ ložiska a jestli se Ti rozpadnul, tak to jsi ho asi řádně potrápil. :o)
24.8.2009 07:40 MisoBB
Nedal sa ohnutý hriadeľ vymeniť ?
24.8.2009 07:03 valentapat
moc pekny, muzes pls nekde popsat detailneji ty mašličky na dárky - provedeni?
23.8.2009 17:55 Honelix
No tak uz se na nej tesim! Ted ti ja zase prodam Sky Stara a budes vlecen ty! :o)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek