Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Roudnice n.Labem+Srdov u Úštěka

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Loď

Parametry

Výrobce: Domácí výroba
Kategorie: Ostatní
Materiál: Jiný materiál
Délka: 500 mm
Motor: KDA 22-20
Elektronika: Regulátor Robotbirds 25A
Baterie: Lipol, tříčlánek

Hodnocení

8
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Klasická půlmetrová lodička. Trup je plastový výlisek. Vyzkoušel jsem několik lepidel, než jsem přišel na to čím lepit, nakonec je nejlepší lepidlo na novodur, které používají instalatéři. Paluba a nástavba jsou z balsy, poslepované ze zbytků od letadýlek. Vše je mohutně prolakované.
Pohon: hřídel Compact od MP Jet, třídílná spojka taky MP Jet, motor ze šuplíkových zásob KDA. Původně tam byla MIG 400, ale shořel regulátor (poslední stejnosměrný, který jsem ještě měl), takže došlo na přestavbu na stříďák. 25A regulátor má chladič od MP Jet. Motor chlazení nemá, není to nutné.
Kormidlo - MP Jet. Přijímač nemá anténu vyvedenou ven z lodi, je připájená k zábradlíčku na přídi a je to dostačující.

Komentáře

to Medvěd Brumla
Já jsem spíš myslel, že bych ještě vybrousil na styčná místa hřídelek a červíků malé plošky. Ale to se neobejde bez demontáže motoru a do toho se mi teď nechce. K tomu "kvedlání" kormidlem. Napadlo mě ho vyzkoušet - totiž jako dítko školou povinné jsem závodil na plachetnici a takhle jsme si "pomáhali", když to nefoukalo. Ale asi bude problém ve velikosti výchylky kormidla- mám ji záměrně nastavenou dost malou cca 4 mm na každou stranu, ze strachu, abych loď nepřevrátil. Ale je pravda, že větší výchylku by to sneslo - při malých rychlostech se jí moc točit nechce.
9.9.2009 21:06 Medved_Brumla
červíká zakápni barvou ... v případě potřeby to lehce zeškrábneš. Pokud by se ti to stalo za bezvětří, tak pohybem kormidla ze strany na stranu docílíš jakéhosy pohybu ...... tímto způsobem jsem dostal loď ke břehu už několikrát.
8.9.2009 21:07 rdubsik
Děkuji za Vaše komentáře, tvar nástavby jsem okoukal tady: http://www.rcrevue.cz/objednejte-si/planky&page=20&planek=duha[137].
Zatím mě potkala jedna "nehoda": spojka je ke hřídelkám přitažená červíkem. A ten červík povolil, zrovna když lodička byla nějakých 20 metrů daleko, takže motor běžel, ale nezabíral. Naštěstí foukal docela silný vítr, takže lodička byla za 5 minut u břehu. Tak mě napadá:? Jak bych tohle vyřešil v listopadu a za bezvětří?
Ještě k těm doplňkům: chystám se na ně, plány jsou (zábradlíčko dozadu, vlajka, poziční světla....), ale letadýlka jsou přednější.... A až budu objednávat něco z Číny a zbyde pár dolarů, tak přihodím takový ten letecko-lodičkářský regulátor, abych měl i zpátečku.
8.9.2009 20:00 Medved_Brumla
Je to Sally, ale dřív se prodávala pod názvem Caribic. Jinak zvolil jsi dobrou nástavbu která ti umožní pohrát si s doplňkama. Vítej do rodiny lodičkářů
8.9.2009 16:40 maca_iq
tak ať ti hezky poslouží :)lodičkování je super odreagování...
8.9.2009 15:34 rdubsik
Nástavba je "zapasovaná" mezi balsové lištičky nalepené na palubě a do výřezu v zadní části paluby. K tomu výlisku: před několika lety jsem koupil na Aukru nekompletní stavebnici, její jméno si už nepamatuji, nakonec jsem z torza použil jenom trup, protože hmota, ze které to bylo vylisované byla fakt hrozná. Akorát si pamatuju jméno výrobce: Turbinia models. Ale máš pravdu, že podle tvaru kajuty by to Sally mohla být. Možná formy našly nového majitele.
8.9.2009 15:08 maca_iq
jojo hezká lodička :) tu nástavbu tam máš jen položenou nebo to nějak zajištujes.. tak na to tak koukám neni to výlisek ze stavebnice sally? je mi nějakej povědomej :)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek