Album modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Modelář od:1983

Bydliště:Bratislava

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Picolo

Parametry

Výrobce: IGRA / pôvodne /
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Na ven
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 890 mm
Délka: 610 mm
Váha: 140 g

Hodnocení

10
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model Picolo vyrábala v 70-tich rokoch minulého storočia československá firma IGRA. Bol to môj prvý model, na ktorý som si siahol / lepil ho môj otec / :-) Tak som sa rozhodol, že po 50-tich rokoch ho postavím pre zmenu ja, len tak, z nostalgie. Klasická balzová konštrukcia s trochou preglejky, kabína z PET fľaše cez kopyto, poťahový papier od fy.Dumas, vyšponovaný chémiou od fy. Deluxe materials. Nemyslím si, že ho pôjdem niekedy vyskúšať či je letuschopné, ale jeden nikdy nevie... :-)

Komentáře

Trenéra som nenašiel, ani si ho nejako neviem vybaviť v pamäti. Pár plánov je na stránke modelinzerce.cz alebo rckozmodrom.com. Ja som už z tohtoročným ježiškom dohodnutý, že mi prinesie Marabu XL od Hiesbök-u. Tak všetko ostatné bude musieť počkať :-)
13.12.2022 20:58 vitfriml
Ale jo, chápu tu poličku, je tu i jiný rozměr. V posledních letech jsem postavil Pinto, Andulku, Toma a zoufale sháním plánek na Trenéra (gumáčka od Igry). I když tedy já nevydržím a jdu to alespoň klouznout a pak to uložím do krabice.
13.12.2022 18:44 Robert_ace
Bildy : Do montáže ,,rádia" sa mi už nechce, mám teraz iné plány. A na naháňanie čohokoľvek a kdekoľvek už nemám vek :-)
Rostapac : Ono je to hlavne o tom, kto má s čím skúsenosti a zvyklosti. Takto podobne som poťahoval lietadlo naposledy tuším v 80-tych rokoch, GINO od Igry. Tak som teraz gúglil a youtuboval o 106, materiály aj techniky odvtedy značne pokročili :-O
vitfriml : ja si myslím, že zostane na poličke :-) Aspoň sa nemusím báť, že mi zaletí síce rekord, ale naposledy. Tak ako vyššie spomínané GINO :-(
13.12.2022 17:11 vitfriml
Skvělé. Postavil jsem ho z také z nostalgie asi před 10 lety. V roce tak 72 - 3 mi jednu stavebnici rozkousala ve stavbě naše jezevčice a druhé jsem stvořil jako samouk ze samoty bez jakéhokoliv vedení a s notnou dávkou netrpělivosti tak, že to létat nemohlo...žiletkou vyřezaná žebra, asi zkroucená křídla, trup našišato, bez vypnutí Mikelanty (lak nebyl pro mě dostupný, modelářská prodejna 17 km daleko a doprava nebyla)...Takže i splacení jednoho životního dluhu... A to se musí, i když jsem o mnoho let později postavil od základů 2 skutečná UL. Tohle nové Picolo podle těžce sehnaného plánku letí samozřejmě normálně. Rádio není potřeba, není to žádná A2.
13.12.2022 17:01 rostapac
Děkuju moc za popis práce.
13.12.2022 15:43 Robert_ace
Ďakujem :-) Presne o tú nostalgiu mi šlo. Poťah papierom Dumas...Súhlasím, s tým papierom je problém, nakoľko je veľmi tenký a jemný. A priznám sa, že polovicu krídla som prerábal dva krát a smerovku raz, nakoľko som ho pri šponovaní rukou pretrhol. K prilepeniu papieru ku kostre som použil tyčinkové kancelárske lepidlo / Prit/. Kostru napr. krídla dookola natrieť lepidlom, priložiť papier a jemným tlakom prstami pritlačiť papier ku kostre a zároveň prstami aj šponovať cez hrany krídla. Lepšie sa s ním pracuje ako s lepidlom na papier od Deluxe. Po zaschnutí a kompletnom prilepení papieru na hranách som celý poťah krídla nastriekal /100ml flaštička s rozprašovačom z nejakej drogérie/ zriedeným ( 5% laku a 95% vody) vypínacím lakom / Deluxe/. Pre urýchlenie schnutia je možné použiť fén, papier sa pekne vyšponuje. A potom už len povrch natrieť vrchnou vrstvou neriedeného laku /Deluxe/ a opäť použiť fén. Hlavne treba robiť opatrne, inak môže človek ľahko prísť o nervy :-) Tak hodne zdaru :-)...
13.12.2022 11:18 rostapac
Krásně postavený model. Úplně rozumím důvodům stavby.Sám jsem si před časem postavil z nostalgie několik modelů Igra, se kterými jsem začínal modelařit. Měl bych dotaz ohledně potahu papírem Dumas a chemie Deluxe. Mohl byste to popsat podrobněji. Já mám pocit, že těmi papíry Dumas se snad ani nedá potahovat. Potahoval jsem už kdečím, ale s těnito papíry si opravdu nerozumím. Byl bych proto vděčný za postup práce s nimi. Díky.
13.12.2022 08:48 Bildy
Proboha....hlavně NE radio, jak radí Filipes. Pěkně si zaběhej. Uvidíš jak je to super. S rádiem je to bohapustá nuda
13.12.2022 07:01 Robert_ace
Ďakujem veľmi pekne :-) Jasné, dá sa, dokonca aj tu na stránke je jeden takto upravený.
12.12.2022 20:41 Filipes1
Špica stavba!!! určitě by neškodilo instalovat dvě 9g serva a mini příjmač!
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek