Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Simplex

Parametry

Výrobce: ja
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1430 mm
Délka: 1050 mm
Váha: 1530 g
Motor: Tono 5,6
Elektronika: Orange faast
Serva: Futaba 148
Baterie: 4cl NiMh 2000

Hodnocení

10
z 10 | 4 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Môj prvý RC model ktorý som postavil. Bolo to pred 24 rokmi (preto je na krídle 1996). Nikdy neletel lebo hneď ako som ho dokončil som dostal pod stromček stavebnicu vetroňa Asterix na ktorú som sa vrhol. Potom prišli ďalšie modely a tento model z už neviem akého dôvodu do vzduchu nešiel. Bol na povale 24 rokov a keď som ho mal vyhodiť tak som ho radšej zrenovoval. Pôvodne bol potiahnutý papierom a nafarbený nejakými farbami. to som pracne pomocou odstraňovača, riedidla, obrúskov a vreca dal dolu. Prebrúsil som celú kostru a potiahol zvyškami fólie čo som našiel v dielni. Motor som do neho dal čo som mal - renovovaný tono 5,6. Tento motor pred 20 rokmi používal modelár čo ma k modelárstvu pritiahol vo svojich modeloch. Model je plne osadený až na nádrž, ktorú nemám. Ale to nevadí lebo lietať sa s ním ajtak nechystám keďže ma tieto typy modelov už nebavia. Ostane ako dekorácia v zbierke mojich výtvorov.

Komentáře

Škoda to určitě je, první RCčko a ani ho neoprubovat, to by mi asi přišlo líto
27.1.2021 21:03 vitfriml
Škoda, velká škoda....Létá skvěle, umí základní akrobacii včetně kopaných výkrutů. A to mi létal s MVVS 2,5 DFR, řízený byl Modelou 6 27, 1 x prolétl korunami 30 m vysokých buků pro rušení (rok 1989), dostal nové křídlo a konečná byla ze stejného důvodu o rok později. Vezmi ho do vzduchu, tenhle model se fakt I. Hořejšímu povedl. Za 10 nejen z nostalgie. PS: Asterixe mám dodnes, zrovna včera jsem ho měl v ruce.
9.1.2021 19:47 Sagitt62
Škoda,škoda,škoda chlape! Kdysi jsem se k "Simplexu" pana Filípka z Olc přimotal - létal perfektně. Až ex-post jsem se dozvěděl,že Simplexe jen někomu zalétával... Pokud mě paměť neklame, byl ten model osazen ruskou/sovětskou/ Radugou 7... Být Tebou,tak ho proletím. Stejně jako "velká letedla" prý i modely mají "duši" - která touží létat... Zdraví a "10" hodnotí S62
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek