Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Modely jsou mi koníčkem i prací, provozuji eshop http://www.modelarina.cz

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Suchoj SU-27

Parametry

Výrobce: Ultrafly
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 670 mm
Délka: 910 mm
Váha: 710 g
Plocha křídla: 9.8 dm2
Vrtule: 7 x 5
Motor: 1900 ot/Volt, 45 g
Elektronika: Spektrum DX6i + AR6200
Serva: 3x mikroservo
Baterie: 3S - 1700 mAh

Hodnocení

7.33
z 10 | 3 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Na leteckých dnech se mi Suchoj Su-27 spolu s Migem-29 vždycky strašně líbily pro svojí brutální eleganci. Amíci sice umí taky hezké stroje, ale ruská konstruktérská škola je prostě ruská škola... Když jsem se dostal k jeho stavebnici od Ultrafly (http://zbozi.cz/?q=su-27) tak jsem do toho šel, po všelijakých pomaloletech jsem chtěl vyzkoušet něco rychlejšího.

Stavba byla bez problémů, všechno do sebe přesně zapadalo. Model je vstříknutý do formy, materiál je jemně vypěněný a celkem pružný a odolný bílý polystyrén. Oproti letadlům třeba od Multiplexu nebo E-Flite je ale jemnější a méně pružný. Plovoucí výškovka a pevné směrovky jsou slepené ze dvou vrstev depronu. Chytré řešení jsou průhledné lexanové kryt na 'motory', takže se model při přistání na břicho nijak nepoškozuje.

Jediný 'problém' modelu je váha, podle manuálu by to mělo mít letovku 620 gramů. Přestože jsem ale použil místo stejnosměrného motoru stříďák o hmotnosti cca 45 gramů tak jsem i při použití cca 160 gramové baterie dovážit dopředu nějakých 40 gramů abych se dostal na doporučené těžiště. Hmotnostně by asi byla ideální baterie s kapacitou nějakých 2000 - 2200 mAh, ale momentálně takovou nemám k dispozici.

Na kamufláž modelu jsou použité akrylové barvy nanášené štětcem. Pro lepší viditelnost a efektnější vzhled je do barev přimícháno malé množství 'flitrů', pokud na model za letu zasvítí naplno slunce tak to vypadá velmi efektně :-)

První let nedopadl nejlépe, špatně jsem dotáhnul poloviny plovoucí výškovky a za letu se mi vzájemně pohnuly :-( Křidélky se mi to dařilo trochu vykompenzovat a tak nouzové přistání stylem 'hluboká orba' skončila jen uloměním 'čumáku'. Na to ale stačil Purex a pro jistotu a zpevnění při podobné případné havárii trochu uhlíku.

Další let po opravené skalpovaného čumáku a dotažení uvolněných polovin výškovky už dopadl výtečně. I přes vyšší hmotnost je model skvěle ovladatelný a má poměrně velký rozsah rychlostí. Vyšší hmotnost a malý boční profil je naopak výhodou při létání ve větru, tomuhle letadlo je skoro jedno jestli je bezvětří nebo slabší uragán :-)

Se suchojem létám na cca půl plynu, při plném plnu stoupá kolmo vzhůru ale díky použité vrtuli 7x5 se to při vodorovném letu na rychlosti už nijak výrazně neprojeví. Asi budu muset s vrtulí ještě trochu poexperimentovat a zkusit z toho vytáhnout ještě vyšší maximálku - né že by to teď létalo nějak extra pomalu. Na tříčlánek 1700mAh model létá kolem 7 minut.

Se samotným letadlem jsem maximálně spokojený, splnil přesně to co jsem po něm chtěl. Létá rychle, je výborně ovladatelný a za letu ve vzduchu vypadá prostě báječně :-)

Komentáře

to BOSS8 - pokud to jde tak si vždycky radši udělám vlastní kamufláž i s možností že nebude 'dokonalá', než aby můj model vypadal jako všechny ostatní. Máš nějaké tipy co tam vylepšit? Zatím jen plánuju že model doplním ještě nějakými výsostnými znaky.
23.10.2008 22:12 BOSS8
S tou povrchovkou by to chtělo trochu víc si pohrát.
23.10.2008 20:42 Roznovak
Moc drahe radši z číny skoro se vším za tu samou cenu
23.10.2008 20:37 Kovboj
mám to ze svýho shopíku :-) http://www.modelarina.cz/rc-letadlo-suchoj-su27-flanker-arf-p-247.html
23.10.2008 20:29 Roznovak
Prosimtě dal by jsi sem konkrétni stránku z kama to máš dík
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek