Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

MILAN

Parametry

Výrobce: Ideecon, Německo
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Větroň
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1960 mm
Délka: 1120 mm
Váha: 1222 g
Plocha křídla: 33 dm2
Vrtule: 9 x 6
Motor: Robbe Ro- Power 2837 1100 kV
Elektronika: reg. YEP 30 A
Serva: kř: Emax 3301,kl:GO- 13MG,VOP a SOP:GO- 09
Baterie: Tattu 2300 mAh 3S

Hodnocení

9.6
z 10 | 5 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Stavebnice v rozsypu koupena u Lindinger. Podle mého názoru kvalitní dřevo i dobře vyřezána laserem. Kromě řezaných komponentů z balzy a překližky jsou součástí dodávky balzové i borovicové nosníky a odtokové lišty. Lišty vyžadovaly celkem malé úpravy. Dále je součástí dodávky drobná bižuterie, stavební plán 1: 1 a obrázkový (227 obr.) návod ke stavbě v němčině. Do našeho jazyka překládal gůgl. Pomalým tempem byl model hotov za dva měsíce. Trup je "bedničkové " konstrukce z balzy v přední části vyztužené překližkou a překližkovou konstrukcí s přepážkami a deskou pro serva VOP a SOP a pro uchycení křídla. Křídlo je trojdílné. Kostra byla natřena ředěným nitrolakem. Potah vliesem, který byl nabarven tónovací barvou Remal jsem přilepil ředěným Herkulesem a vypnul teplem. Následoval 3 x nátěr opět ředěným nitrolakem a nástřik bezbarvým lakem.
Na modelu jsou ovládány VOP, SOP, křidélka, klapky a motor. Při stavbě křídla bylo nutno před uzavřením křídla pevným potahem natáhnout kabely a osadit serva.
Pro dodržení těžiště podle plánu bylo nutno ocas dovážit 10 g olova. Podle návodu stavby má být váha "od 990 g", mě se povedlo postavit model těžký 1222 g včetně aku 3S 2300 mAh.
Během stavby jsem podcenil fixaci bovdenů pro SOV i VOP. Musel jsem ji dodatečně upravovat což si vyžádalo zásah do balzového potahu.

Komentáře

Už se těším na zálet
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek