Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Sopwith Tabloid

Parametry

Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1300 mm
Délka: 1160 mm
Váha: 2200 g
Vrtule: 15x10
Motor: AXI 2826/10
Elektronika: Graupner Hott
Serva: GWS Naro Pro
Baterie: 2s 5000 mAh

Hodnocení

9.86
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

K tomuto modelu jsem přišel trochu zvláštním způsobem. Při objednávce zboží z jednoho e-shopu jsem si všiml, že tam mají výřezy právě na Tabloida. Takže jsem zavolal a dozvěděl jsem se, že už není v nabídce, ale že můžu mít buď hotový model, který byl kdesi na výstavě a nebo mi pan majitel poskládá zbytky, které má k dalšímu rozestavěnému kusu+plány s tím, že když se mi to nebude líbit, tak to pošlu na jeho náklady zpět. Pokud se rozhodnu si to nechat, tak to bude za cenu výřezů. Takže za pár dní mi pošta doručila velkou krabici, kde byly výřezy, rozestavěná křídla potažená Solartexem, maskovací fólie s vyřezanými nápisy + nějaká bižuterie. Po kontrole jsem zjistil, že chybí pár trupových přepážek, což nebyl problém, takže jsem stavebnici koupil.
Protože Tabloid má přední část trupu plechovou a nechtěl jsem imitovat kovový potah stříbrným Oracoverem, tak jsem ho udělal opravdu kovový. Rovné části před těžištěm jsou z tiskařského plechu, na tvarově složitější tvary jsem použil plech z plechovek od nápojů a za těžištěm je kvůli úspoře hmotnosti použitá kovová fólie, kterou prodává Modelmax.
Motorizace modelu je podle doporučení autora - motor AXI 2826/10 s vrtulí 15x10 a 2S s velkou kapacitou. Trochu jsem na to překvapeně koukal, protože ten motor je určený primárně na 3-4S, ale byl jsem ujištěný, že pán testoval různé pohony a s tímto má model hezky maketový let s výdrží nějakých 20 min (baterie s kapacitou 5000mAH). Tak mu věřím :-).

Komentáře

Tak mám zalétnuto. Až na trochu jankovité chování při startu a citlivost na boční vítr naprostá spokojenost. Krásný, pomalý maketový let na půl plynu. Asi osadím přijímač se stabilizací, to by mělo zklidnit starty a omezit vliv bočního větru.
5.7.2018 17:38 laky_one
fakt pěknej
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek