Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Luci 3

Parametry

Výrobce: Hiesbok
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Větroň
Materiál: Jiný materiál
Pohon: Bez pohonu
Rozpětí: 1040 mm
Délka: 830 mm
Váha: 600 g
Serva: Domácí zásoby - 9g HD Power
Baterie: 500mAh LiPol+Ubec

Hodnocení

9.83
z 10 | 6 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Poměrně dlouho se mi tu válela taková polozapomenutá krabice...Vlastně jedna z prvních stavebnic Luci 3 od pana Hiesboka. Jak mám jeho stavebnice velmi rád, tak tady bych měl pár výhrad. Zkušenější modelář si poradí, začínající chtíc stavět pouze z krabice by mohl mít drobné problémy.
1) Pokud se vám chce a bojíte se vysoké hmotnosti, vyrobte ocasní plochy z balsy- vyhnete se velkému dovažování.
2) Při lepení koncovek křídla doporučuju mezi poslední žebro a koncovku vytvořit jakýsi trojuhelníček nastojato, který zpevní dost citlivé místo. Původně se to mělo lepit jen natupo, což se mi podařilo při pouhé manipulaci hned urvat.
3) Přepážka pro umístění serv je myšlena v plánku tak, že serva budou montována zespodu. Vzhledem k tomu, že budou chtít třeba časem vyměnit, doporučuji dát přepážku níže a serva normálně zvrchu. (Dostanete se k nim po odmontování křídla)
4) Trup je lepený pouze ze dvou bočnic, pár přepážek a hotovo. Z tohoto důvodu se zadní část kroutí jak děvče ve strip baru. Já jsem zvrchu a zespodu nalepil dýhu ze skladových zásob- trup se zpevnil tak asi o milion procent.
5) Možná by bylo lepší udělat snímatelnou kabinu a dávat baterie pod ní...Já na to přišel pozdě a tak jsem tam z boku musel nacpat poměrně dost olova.
6) Každý to asi ví, ale kdyby ne, tak neudělejte takovou kravinu jako já a křídlo potahujte po částech v pruzích- střední část, ucho, koncovka. Já dělal půlky křídla z jednoho kusu a málem jsem u toho porodil ježka.. (Proti srsti)
7) Důrazně doporučuji dbát zejména šipek na částech pro náběžné hrany (Dle plánku), pokud to nalepíte opačně, bude vám na jednom konci chybět a na druhém přečuhovat.

To jsou moje poznatky. Jinak samozřejmě děkuji všem na RC fóru, kteří mi poradili a hlavně našemu odborníkovi na aerodynamiku, fyziku a lumpárny, panu kocouru Felixovi

Letadélko vyšlo poměrně těžké z důvodu dovažování, ale někteří kolegové mají i těžší exempláře a prý to létá pěkně. Já to mám spíš na kopeček a vzhledem k tomu, že u nás fučí jak na vidrholci téměř pořád, tak by to nějak létat mělo. Zatím čekáme na vhodné podmínky poslat to do luftu, tak se uvidí, zda to poletí jako letadlo, nebo jako květináč.

Ale proč mi tenhle model nejde vložit do mého starého profilu Payushka fakt netuším...

Komentáře

Neviem či je to len optický klam ale mne sa zdá ta žltá polka krídla pokrútená.
Ináč pekná práca.
28.1.2018 07:00 Payushka
Tak Luci uz letela...jako kvetinac...Vyvazeny to je sice spravne, vrh byl rovny, takze ani zkrouceny to neni...nicmene v bezvetri to je proste tezky...Vyrvane sroubove loze kridla, jinak vse prezilo...Takze plan je nasledujici, kridlo na gumu a nechat to na svah. nebo odstrojit a nechat to jen jako dekoraci...hotovo vyrizeno
18.1.2018 18:37 Payushka
No ja tu barvu volil ze skladových zásob a hlavně kvuli viditelnosti asymetricky,aby bylo jasne, zda to letí proti nebo ode mě...No sem tam se nejaká vlnka a nedostatek najde, úplně profi to není, ale tak z metru už to vypadá celkem v pohodě...No uvidíme jak to poletí. Nějak mě tyhle konstrukční éra baví, tak bude pokračovat takovou polostavebnicí RCVS Dogma, Bird of Time a Admirál 2
18.1.2018 18:05 herrenn
Letadlo je velice povedene i zbarveni je hezke.ale myslim ze i to je kamen urazu.U tak maleho vetrone bych radeji volil transparentni pruhlednou folii,je o dost lehci a na celkove vaze celeho letadla je to velice znat.Ale jak jsem psal,model je pekny a na svahu se mu bude urcite darit.
17.1.2018 20:08 Payushka
No jo no, překližka...Jako ke kvalitě dílů nemám nejmenší výhrady. Jen teda ty konstrukční, což jsme vypsal nahoře, No uvidíme, až to posadíme do luftu...
17.1.2018 18:58 Hoki
Ocasní plochy jsem zvolil jako předlohu pro svou Kaču, jsou fakt účinné. Není problém s nimi udělat výkrut, byť sudovitej. Taky jsem původně zvažoval Luci, ale ta váha. Radši podle plánku a vyjde mne na polovic váhy ...
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek