Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1971

Modelář od:1982

Bydliště:Banská Bystrica

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Porterfield Collegiate CP-65 EP (electric od Faru)

Parametry

Výrobce: Fara + ja
Jak postaveno: Vlastní konstrukce
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah

Hodnocení

9.86
z 10 | 14 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tento model od Faru (hoci už značne prekonštruovaný) rokmi nie a nie dostavať. Už ho mám tu medzi modelmi ešte v pôvodne verzii na spalovák, toto je dosť veľká prerábka.

Model som začal stavať na spalovák už v roku 1991 !!! Nedostavaný potom 18 rokov ležal v pivnici. Medzitým som stratil aj plán. V roku 2009 som urobil krídla, ktoré som staval zo zväčšenej strany časopisu modelár (niekoľko krát zväčšené na kopírke do rozmeru modelu). Vtedy som do neho zakúpil aj ASP 25 (4,1 ccm)

Odvtedy som ale prešiel kvôli malému synovi výlučne na elektropohony (syn sa bál hluku spalovákov) a tak si model zase počkal až do zimy 2013/2014. Vtedy som začal s prerábkou, teda s jeho konverziou na elektropohon. Trup som rozrezal pozdĺžne a celú spodnú časť trupu som prerobil nanovo z hlavy a bez plánu, prispôsobené na elektropohon.

Model ešte ani dnes nie je dokončený, hoci už veľa nepotrebuje. Vyrobil som totiž aj druhého, teraz trojročného syna, takže času stavať je pomerne málo. Mám dosť veľa konštrukčných modelov rozostavaných a mladší syn (hoci nechtiac) býva dešktručným činiteľom, snáď o rok - dva už bude stavať so mnou :-).

Už sa to aj hodne vzdialilo od polomakety pána Faru. Tvarovo už nemá "boxer" motor ale "radový" motor s invertne uloženými valcami. Potreboval som totiž predĺžiť čumák kvôli ťažisku.

Komentáře

Podvozok už viac dopredu nedostanem v mieste uchytenia na trupu - je tam vstup pre Li-Po. Ale je viac šikmo dopredu, takže osky kolies by mali byť posunuté viac dopredu. A možno úplnému preklopeniu bude brániť aj ten čumák natiahnutý viac dopredu.
19.1.2015 20:50 Hashpi
Pěkná práce. Jestli můžu doporučit tak pokud to ještě jde tak posuň podvozek trochu dopředu. Mne se při pojíždění nebo přistání občas převrhne na čumák.
18.1.2015 13:26 laky_one
nádherná práce
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek