Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1975

Modelář od:2012

Bydliště:Vyškov

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Thowt

Parametry

Výrobce: RC Gliders - Ondřej Rezler
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Ostatní
Materiál: Jiný materiál
Pohon: Bez pohonu
Rozpětí: 1495 mm
Délka: 1120 mm
Váha: 270 g
Elektronika: přijímač FrSky D4R-II
Serva: 2x Dymond D47, 2x Dymond D60
Baterie: 4x nimh 360mAh

Hodnocení

9.17
z 10 | 6 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Už dlouho jsem si to "házení s otočkou" chtěl zkusit, pořád jsem lovil nějaké bazarovky, ale pro leváky je to bída. A tak jsem se nakonec rozhoupal a u Ondry objednal Thowt červené barvy, zespodu s černými pruhy.
Hotovo bylo ani ne za 14dní a já si pro něj zajel 10.května 2014 do Holešova, kde byl Ondra na soutěži. Strávil jsem příjemné dopoledne sledováním soutěže, převzal thowta v krabici a vyrazil domů.
Serva v křídle až před nosníkem, serva v trupu co nejvíc vepředu, místo jen aby šly do špice nasunout 4xnimh baterie a nad ně přijímač. Takže vše vepředu, těžiště mi vyšlo bez dovažování asi 92mm. Je to dost vzadu, ale když se snažím posouvat dopředu tak se mi nelíbí letový projev.

Vzhledem k časovému vytížení byl zálet až 6.června. První oštěpový hod proběhl v pořádku a další opatrné otočkou šly taky krásně, jeden z těch prvních mám na videu.

Termika mě vždy bavila a kouzlo házedla mě naprosto uchvátilo, 6-10 června jsem naházel a nalétal přes 10hodin :).
No a pak to přišlo, vysílačku už jsem dávno držel jen volně v ruce, při otočce jsem palcem stáhnul "plyn" při odhodu a éro se zapíchlo v plné rychlosti asi 15m předemnou. Gondolka se rozhodla stát harmonikou a trup přestalo bavit být rovným a rozhodně to zalomil.
Ondra poslal nový trup a směrovku co nejrychleji a tak byl po 14ti dnech další zálet, který proběhl naprosto v pohodě a éro létá skvěle.
Chybami se prý člověk učí a já si přidal letový režim START, kde můžu "plynem" kvedlat jak chci a nestane se nic.

Tohle éro je vždy můj favorit, když je termika tak se dá ve vzduchu na jeden hod vydržet desítky minut, když není termika tak piluju házení, vždy se pěkně protáhnu.
Ve větru přes 11m/s (měřeno) jsme se s kámošem hecovali kdo vydrží déle ve vzduchu a občas jsme se dost prošli po větru ale ve dvou vážně zábava :)

Thowta mám komplet složeného, jen vyvěšené ocasky, vejde se takto na zadní sedačky auta a na jedno nabití s přehledem vydrží na hodinu a půl zábavy. Prostě do jedné ruky Thowt a do druhé vysílačka, paráda.

Kdo to dočetl celé až sem, má bludišťáka :)

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek