Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Písek

Letiště:Písek

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Aquila A-210

Parametry

Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Laminát + balza
Rozpětí: 1500 mm
Délka: 1050 mm
Váha: 1600 g
Vrtule: 10x7
Motor: SK3 - 3536/1050
Serva: 4x 12g
Baterie: 3s 2200

Hodnocení

9.73
z 10 | 11 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tak jsem si konečně po 8mi letech kecání o tom, že si pořídím hydroplána opravdu jednoho dal dohromady. Jedná se o již nevyráběnou stavebnici polomakety Aquila od pana Flídra, kterou jsem měl doma delší dobu čekající na vzkřísení. Byla ve verzi ARC - jen dřevěné díly + laminátový trup s kabinou, bez jakéhokoliv příslušenství a bižuterie, abych taky k dodělání přidal alespoň i trochu své práce :-).

Ke stavebnici samotné nemám žádné výhrady, ba naopak, vše bylo moc pěkně vyrobené. Jen ocasní plochy z plné balsy jsem vyřezal a odlehčil je o 12gramů. Plováky jsem si nechal vyrobit u jednoho hydroplánového guru a jsou to luxusní velmi lehké a pevné plováky z polystyrenu, balsy a olaminované jednou vrstvou tenké tkaniny. Jejich délka je 70cm.

Co se týká zbarvení, tak jsem se nechal částečně inspirovat stránkami výrobce opravdového letadla a jen jsem se chtěl vyhnout okoukané červené barvě. Imatrikulace a nápisy jsem převzal z opravdové i když jinak zbarvené Aquily. Nešlo mi o maketovost, to bych to éro nemohl ani osadit plovákama. Pilotovi udělala obrovskou radost moje přítelkyně, která mu pořídila nová sluchátka, bundu, obarvila vlasy a taky od ní dostal nové kontaktní čočky, aby na to parádní lítání pořádně viděl :-)

Éro lítá naprosto pohodově. Startuje krásně na půl plynu, zvládá pohodové maketové létání, ale i sem tam nějakej ten výkrut pro radost není problém.

Lítání na vodě je opravdu parádní a doporučuju to vyzkoušet.

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek