Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Pilatus PC-6 Turbo-Porter

Parametry

Výrobce: Super Flying Model
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1640 mm
Délka: 1246 mm
Váha: 3100 g
Plocha křídla: 39 dm2
Motor: NTM 3548 - 900 /815W.
Baterie: Turnigy Zippy 20C/ 5S/ 3000mA

Hodnocení

9.5
z 10 | 4 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Stavba bezproblémová, v podstatě sestavení a slepení již hotových a polepených dílů.

Serva osazeny do připravených šachet v křídle i trupu.
Motor jsem osadil na domeček tvořený 4ks dlouhých cca 70mm šroubů se závitem M5. Tyto jsem pevně ukotvil v čelní přepážce. To byla asi nejsložitější část, neboť toto nebylo součástí stavebnice. Přiložen byl jiný systém, který mi nevyhovoval. Ale model lze osadit i spal. motorem. Příslušenství bylo přiloženo (nádrž, mot. lože).
Po prvním přistání jsem zpevnil uchycení podvozku, které se lehce vyvrátilo.
Letové vlastnosti jsou naprosto pohodové, dokonce to je schopno plachtit bez motoru.
S plným výkonem motoru však model výrazně zrychlí a je schopen létat i základní akrobatické obraty. Model vřele doporučuji

Komentáře

Na podvozek podle návodu jsem jim nenaletěl. Mám to jinak, mělo by to vydržet. Zdravím.
10.3.2017 17:50 smyk
Ahoj Jindro, přeju ti s Pilatusem mnoho radosti a hezkých zážitků. Přesto doporučím jednu věc. Zpevni nějakým způsobem uchycení podvozku na spodní části trupu. Já jsem to provedl tak , že namísto umělohmotných držáků jsem udělal duralové pásky, kterými jsem přichytil podvozek. Navíc jsem udělal na podvozku z překližky takové ozazení do kterého se kulatina podvozku vloží a tím se zpevní. Přes toto jsou přišroubovány ty duralové pásky a jsou do té překližky která je zalepená na spodek trupu zašroubovány.
10.3.2017 16:17 JINDRA
Díky za odpovědi. Křídlo jsem udělal také dělené, mírně "véčková" buková spojka. Výrobce stavebnice říká (německy): slepit obě poloviny napevno. To bych měl trochu problémy s převozem a skladováním. Snad to vydrží. O vzpěrách hovoří výrobce jako o nutnosti z důvodu pevnosti. --??-- Jinak motor a vrtuli mám jako Kamil:
https://www.rcalbum.cz/model/8158-pilatus-porter-ii.html
S ním jsem se při stavbě trochu radil. Jeho videa mne inspirovala k pořízení modelu. Tímto jej zdravím.
10.3.2017 13:58 smyk
Křídlo jsem řešil dělené , je nasouvací na překližkovou spojku , která je do mírného véčka.Když křídlo sundavám z trupu stejně ho nechávám vcelku. Ale tak to bylo ve stavebnici. Máš pravdu vzpěry jsou připravené, ale zatím jsem je neosadil. Dojde na to. K tomu Pilatusu patří i když jsou v tomto případě funkčně k ničemu. Motor mám Turnigy NTM 3548 - 900 /815W.
Zajímavé, že na 3S baterii to nemělo žádný tah i když je deklarován výkon 570W.
Protože jsem neměl žádnou vhodnou (váhově a velikostně ) tak jsem použil 5S a omezil jsem rozsah plynu. Vrtuli používám tuším 14 x 7,ale nemám model u sebe tak přesně nevím. Jak dlouho to vydrží dejme tomu na 70% výkonu ve vzduchu nevím. Nezkoušel jsem. Ale pohodově to létá i na 50%. A s tím už lze vydržet ve vzduchu hodně dlouho. Ale neměřil jsem. Většinou létám tak maximálně 10 min a to mi bohatě stačí.
9.3.2017 14:54 JINDRA
Zdravím. Mám jej také. Zjara jej vystavím. Jak jsi řešil křídlo? Máš je vcelku nebo rozebírací? Na fotce nevidím vzpěry křídla. Jaký máš motor a vrtuli? Jak dlouho to dokáže letět na tu baterii? ........ Hodně otázek, co? :-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek