Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1970

Modelář od:2008

Bydliště:kralupy nad vltavou

Ukázat přátelům na Facebooku

PADESÁTNÍK-halový model

Parametry

Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Do haly
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 450 mm
Váha: 6 g

Hodnocení

9.8
z 10 | 5 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Když už to venku nejde,máme to štěstí že se scházíme přes zimu v tělocvičně.Loni to byly házedla a letos mě zaujaly modely na gumu.Pochybuju že bych se dopracoval k letícímu(funkčnímu)modelu bez možnosti rad zkušenějšího kolegy.Ůplně první pokusy(loskutáček ,butterfly) totiž moc funkční nebyly.Jenže stačilo aby to vzal do ruky někdo kdo o tom něco ví,tady něco nalomil támhle něco ohnul a ono to nakonec všechno letí.Teď už vím sám co je zhruba potřeba a možná se posunu trochu dál ale jít do toho bez této pomoci v začátku,bylo by to mnohem delší bádání a pravděpodobný rychlý konec snažení.

PADESÁTNÍK má podle návodu vážit kolem 3g.Můj váží 6g ale minutu a půl se ve vzduchu udrží.Je to paráda.Začínám pronikat do strategie letu kde je mnoho faktorů na kterých záleží jak model letí.Náběh křídla,směrovka,negativ,délka gumy,počet otáček,ůhel vrtule..... Nejdůležitější bude pravděpodobně dodržet těžiště.

Model sem přidávám jen z radosti že to letí a pro případné další nadšence.Nařezat,vyrobit balzové nosníčky o rozměrech podle plánku je prozatím nad mé síly,takže jsou o dost silnější než by měly být ale i s dalšími nedostatky se to dá rozlítat a začít s touto kategorií.

Komentáře

Tři desítky si tenhle model v mém provedení určitě nezaslouží ale díky.Letové časy se pomalu zlepšují a je to celkem zábavné lítání.Už se začínají chytat další kolegové z tělocvičny.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek