Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1998

Modelář od:2014

Od mala jsem unešený letadly a aviatikou obecně, když mi bylo šestnáct let začal jsem se (tak trošičku víc) zajímat o RCéčka, přes známého jsem se dostal na letiště, kde jsem si způsobil pilotní průkaz (GLD) "jsem ztracen v oblacích".

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Z-37 Čmelák

Parametry

Výrobce:
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1100 mm
Délka: 760 mm
Váha: 500 g
Plocha křídla: 19 dm2
Vrtule: Fly 9x6
Motor: Emax CF 2822
Elektronika: Příjmač hitec minima 6, regl. 30A.
Serva: 2x towerpro SG90 2x jamara XS-6G
Baterie: Zippy 3s 1300mAh

Hodnocení

9.43
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Ke konci zimy jsem se rozhodl zase si trošku zastavět a do oka mi padl plánek letadla Z-37 od pana Fary. Stavbu jsem trošku přizpůsobil tomu, že model bude poháněn elektromotorem a bude řízen RC soupravou. Trošku jsem upravil balzový potah křídel i trupu, směrovku jsem udělal z plné balzy a motorový kryt budu laminovat na XPS kopyto. Nemálo mi pozlobil podvozek, aby jeho usazení bylo co nejefektivnější a pevné...Nakonec jsem dal na radu jednoho mého kamaráda a podvozek přidělal ke koncovému žebru centroplánu a dutinu kolem vyplnil montážní pěnou. Když jsem zkoušel tuhost (kroutil jsem s tím ze strany na stranu) dříve bych podvozek ohnul než zaslyšel zapraskání, takže paráda. Model je ve stavu plého osazení a začínám potahovat papírem (bohužel už nevím co je zač, jelikož ho mám doma plno a skvěle se vypíná žehličkou,tak proč ho nepoužít) stále si nevím rady s ostruhou ( upevnění k přpážce a její ovladatelnost), kdyby byl někdo té lásky a poradil mi budu moc rád. Zálet vidím tak do tří týdnu .. Později přidám fotky kompletu a nějaké to video ...a to i kdyby to byl crash!

Komentáře

Hezká práce, jen malá rada - vidím dobře, že motorový domek máš slepený pouze z balzy a ještě k tomu natupo?
Pokud ano, dělej to příště radši na zámkový spoj a raději z překližky. Pokud jsi tam dal tvrdou balzu dostatečné síly, tak by to pro model tohoto výkonu nemuselo vadit, ale taky by ti mohl za letu vycestovat motor i s vrtulí, jako se to stalo mně u modelu Stylus-E :-) příp. pokud bys to při přistání postavil na čumák o vrtuli, mohl by sis ten domek (nebo jeho část) vylomit. Pokud by byl překližky, tak by to odnesla jen vrtule.
Ať ti to lítá, i s Termoskou :-) já teď dělám výcvik na Betonové labuti.
18.4.2016 22:49 Milan Hospr
Viděl a závidím šikovnost toho modeláře! Myslím, že jste mi hodnotil víc než by si to zasloužilo, takže díky :D
17.4.2016 19:24 Juris
Hmm a viděls toho velkýho Čmeláka,pár stránek dozadu? Tomu jsem dal 10,tobě dám 7.Jinak,pokud by ses s tím nemohl srovnat,mám tady taky nejaký letadla,tak tam klidně můžeš našupat jedničky :-) Píšu to sem,veřejně,aby i ostatní věděli,kde se můžou vyřádit :-D
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek