Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1976

Bydliště:Sviadnov

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Addiction X

Parametry

Výrobce: Precision Aerobatics
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: 3D akrobat
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1270 mm
Délka: 1331 mm
Váha: 1140 g
Plocha křídla: 48 dm2
Vrtule: Vox 15x6
Motor: Turnigy SK3 3542 800kV
Elektronika: Regulátor YEP 60A, BEC Foxy 6A
Serva: 4xHS-5085MG
Baterie: 3S Zippy 2200mAh, 25C

Hodnocení

9
z 10 | 4 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Addiction X jsem si pořídil pro učení 3D a blbnutí na minimálce. Nejdříve se mi letadlo nelíbilo - strašná plocha trupu, "divný" tvar. Především když jsem viděl, co se s ním dá všechno provádět, se mi po nějaké době letadlo přestalo ošklivit a po dalším čase i líbit, takže obohatilo můj hangár.
Stavba bezproblémová, jak už jsem u PA zvykem. Servo směrovky jsem umístil doprostřed, dopředu se akorát vlezl regulátor. Pohon je kombinace Turnigy SK3 motoru a YEP regulátoru - mám s touto kombinací velmi dobrou zkušenost, takže jsem jej použil i tady (a mimo jiné proto, že rozdíl proti doporučenému setupu je finančně docela významný). Pojistil jsem se ještě 6A BECem Fox. Nedal jsem botičky, protože lítám na travnatém letišti a ze stejného důvodu koupil větší kolečka. Zatím jsem nedal rušiče vztlaku (takové čudliky na křídla) a k této investici se přemlouvám, a pořídím, až budu něco objednávat od PA. Vrtule je 15x6 VOX - dělají i speciální vrtule pro Addiction X, ale tu v českém obchodě neměli k dispozici. Vyvážení pomohlo olovo dopředu - není uhlíkový kužel a nejsou rušiče vztlaku - ty sice samy o sobě neposunou těžiště, ale těžiště pak může být více vzadu. Pak čekám, že olovo půjde pryč. (Nebo servo úplně dopředu).
Váha 1140g je bez baterie, s baterií je to 1330g
Přeprava letadla na letiště je pomocí Oktávie2 také jeden z důvodu pořízení - není třeba rozdělávat křídla, letadlo se na šířku vleze s minimem cm po obou stranách. Jen to vložení do auta je třeba trénovat a připomíná ježka v kleci "Když natočíte nejdelší konec letadla tak, aby ..." :-)
Letové vlasnosti jsou zase něco jiného - že bude letadlo pomalé jsem věděl, ale že tak moc jsem opravdu nečekal. Visení na vrtuli úplně v pohodě, harriery zcela automaticky. Co si opravdu vychutnávám je nožový let - řeknete si, v jakém úhlu jej chcete letět a ten prostě držíte. Efektní je také loping na místě - letadlo se drží a nikam neuhne. Nevýhody při letu se daly čekat díky konstrukci - odolnost proti větru není nejvyšší letadlo je unášeno stranou a přesnější akrobacie taky není důvod, proč si tohle éro pořídit.
Prostě Ad

Komentáře

Díky, letadlo mám již od loňska, teď jen plním resty a umisťuji na rcalbum, ať nemusím pokaždé vzpomínat na osazení.:-)
A protože si nemyslím, že jsem vynikající pilot, tak jen potvrzuji, že radost s ním je létat i když to člověk moc neumí. :-)
24.3.2014 20:12 Radomir1
Krásný model a jistě bude radost s ním létat pokud se to umí a to vy jistě umíte.Gratuluji.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek