Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1984

Modelář od:2010

Bydliště:Vranová

ICQ:224337315

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Funcub

Parametry

Výrobce: Multiplex
Kategorie: Cvičný model
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1400 mm
Délka: 980 mm
Váha: 1200 g
Plocha křídla: 38 dm2
Vrtule: 11x5,5
Motor: Turnigy D3536/8
Elektronika: regl Mystery 30A, přijímač Assan X8R6
Serva: HXT900, TGY-90S
Baterie: 1,6Ah, 2,2Ah

Hodnocení

5.71
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Jak je o něm psáno vpodstatě všude, je to pohodový model na pohodové létání. A stejně tak se i naprosto jednoduše sestavuje. Na ten můj stačil jeden večer a bylo hotovo, kromě elektroniky a lepidla je totiž v krabici komplet vše. Stavěl jsem ho v klasickým provedení, jediná změna byla na podvozku aby se při přístání vždycky tolik nerozčapil. Bez úprav bych totiiž nejspíš brzo sedal na břicho.

Zálet byl taky v pohodě, stačilo jen lehce doladit a mohlo se začít řádit.. A že to s danou elektronikou umí, rozsah rychlostí má hodně slušný. Na klapkách zvládne letět doslova krokem, s mírným protivětrem se dá dokonce udržet na místě. Při přistání zvládne sednout doslova k noze.. Na plný plyn pak na svůj vzhled uhání poměrně rychle, i při vzletu se s klapkami odlepí na několika metrech.

V tuhle chvíli má už za sebou několik desítek letů bez havárie..

3.4.2020
Tak po šesti letech pořád v provozu, pořád vcelku a téměř bez škrábance i když letů už proběhlo nepočítaně. Na kontě má zatím akorát dvě výměny serv a pěknou řádku uraženejch vrtulí.. I ten "odpruženej" podvozek se osvědčil, protože se při přistávání už nerozjíždí.

Jak jsem psal už dřív, ideální model pro pohodový lítání.

Komentáře

To rozhodně.. Já se na tom sice neučil (to odskákalo toro a částečně i mustang od šadu, oba už jsou dávno na odpočinku), ale jak je jednoduchý ho ovládat jsem si už na jednom známým vyzkoušel. I když neměl žádný zkušenosti, tak ho ve vzduchu udržel. Já mu s ním jen vzlítnul a přistál, jinak jsem na kniply vpodstatě nešáhnul.
21.1.2014 16:33 vachyshb
Jeden náš nový kolega s tím na podzim přijel na letiště a jestli mu to nezalítám. Pak jsem mu to nechtěl vrátit :), jen jsem si sednul na rybářskou židli a poletoval kolem hlavy :D. Opravdu pohodovka a na naučení základů určitě fajn.
21.1.2014 16:27 vachyshb
Jeden náš nový kolega s tím na podzim přijel na letiště a jestli mu to nezalítám. Pak jsem mu to nechtěl vrátit :), jen jsem si sednul ka rybářskou židli a poletoval kolem hlavy :D. Opravdu pohodovka a na naučení základů určitě fajn.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek