Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1985

Modelář od:1995

Bydliště:Pchery

Letiště:Kladno, Slaný a okolí

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Chip

Parametry

Výrobce: Nine Eagles (RTF)
Jak postaveno: Již hotový model
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Celokompozit
Váha: 185 g
Vrtule: set
Motor: DC 180
Elektronika: set
Serva: set
Baterie: 1100 mAh 2S1P - 10 min

Hodnocení

4.55
z 10 | 11 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tento RTF model jsem koupil pro odreagování mezi stavbou něčeho jiného. Není třeba hodnotit, pro to ho sem nedávám.
Chtěl jsem něco malého co po večeři vezmu na balkón a deset minut to letí a dobře to vypadá, vzhledem k tomu že stavím letadla a ty potřebují víc prostoru, volba padla na vrtulníček. Už jsem měl pár koaxiálních pokojáků, ale nebyl jsem s nimi spokojený,po pár desítek letů se přestali odlepovat od země i přes výměnu aku a motorů a nebo se omlátili o nábytek a venku zas málokdy je bezvětří. Řekl jsem si, že zkusím malý jednorotorák než časem přejdu na plnohodnotný. Zvažoval jsem jestli Merlin tracer 240 a nebo NineEagles Chip, nakonec vyhrál Chip, je v nákupce o pětikilo levnější a také náhradní díly jsou o 15% levnější, jinak je to úplně stejný stroj. Bál jsem se té hračkově vyhlížející vysílačky, ale celkem ujde a dá se snadno přehodit na jiný mód. Po vybalení (kde je vše pro let) jsem zjistil rozpůlenou ocasní vrtulku, někdo to špatně zabalil a vlezla mezi půlky polystyrenového obalu, prodejce mi poslal bezplatně novou, než dorazila, slepil jsem původní loctitem a drží jak čert, asi dřív odejde motor než ji urazím. Akorát držák baterky nějak nesedí tak jsem tam napral gumičku a je po problému. Baterku si tam dejte tak aby měla přístupné konektory a šla nabíjet bez vyndání ze stroje a kabely nešli do soukolí a k motoru, když se k ní potřebujete dostat je třeba rozebrat celý vrtulník :) Trup je na dvě půlky (příčně) a tyčkou jsou chycené ke kostře, ze spodu to drží lyžiny.
Teď to co všechny zajímá, jak to lítá? Pohodově! Po vytrimování rotace na zemi, jsem zkoušel přízemní skoky podle návodu, na to se vys...te, v tom přízemním pytli to není na první seznámení ono. Rovnou dejte půl plynu nebo z ruky a držte se kolem výšky hlavy, je tam jak beránek a visí sám.
Na klopení do stran skoro vůbec nereaguje, plyn má dva režimy (začátečník - jakoby zpomalená odezva a vyhlazení změn a pokročilý - kolik nastavíte, tolik točí). Rychlost při klopení je taktéž zvladatelná, tak krokem vpřed i vzad, stačí na slabý vánek. Teď jedna typická věc, zatáčka do leva kolem osy znamená někdy až vypnutí vyrovnávacího rotoru a vrtulní točí na místě, naproti tomu zatáčka doprava vyžene vyrovnávák do otáček což zafunguje jako vrtule u letadla a bez klopení vzad točí velký oblouk a dokáže letět velmi rychle (cca 6 m/s). No co víc dodat, vydrží tak 10 minut,létá klidně a maketově, prostě král podvečerů. Jedna věc mě trochu zlobí a to je ochrana proti roztočení rotoru při připojení baterky, chytrá to věc, akorát musím občas pár minut vrtulník přemlouvat, že ten plyn mám opravdu stažený jak nejvíc to jde, než se aktivuje řízení.
Jinak létám kolem hotspotu a bez rušení. Podvozek dost vydrží a nad pevnou plochou nemůžete zavadit ocasním rotorem, je tam asi centimetrová ostruha. Chipa vřele doporučuji. Až se mi okouká, dám mu kamufláž a z brček raketomet...

+ klidný let
+ snadné ovládání
+ robustnost
+ maketový vzhled a LED světla
+ cena a náhradní díly
+ snadná konverze levák pravák
+ digitální trimry
+ odolné 2.4 GHz spojení, možnost párovat kompatibilní systémy
- čína
- setový nabíječ nepříjemně píská (možná plaší krtky a hlodavce, takže +)
- nemá dvojí výchylky jen dva režimy plynu (tupý a citlivý)
- kartáčové motory
- automatika nechtěného startu si žije vlastním životem

Komentáře

A stále létá...Je to super vrtulník na večery na balkóně, pilotáž je snadná a jako "letadlář" jsem neměl problém. Je velmi stabilní a v podstatě to nejde splést, stačí jen držet výšku a vyhýbat se překážkám..
26.8.2013 00:12 Broecz
Naprostý souhlas s uživatelem OwlCastle. Zbytečně nízká hodnocení u některých modelů jsou až s podivem. Ano, je to čínská hračka, ovladač vypadá mizerně, ale ve své kategorii budí solidní dojem. Proč nehodnotíte modely podle kategorie do které patří? Pro mě je to v dané kategorii dobrý model = 3.
25.8.2013 15:55 OwlCastle
Vrtulníky nikdy nehodnotím - nerozumím jim a nikdy bych je asi neupáčkoval :-D
Avšak známka 2 mě irituje..
Dávám za 5 - proč?
Tak tedy: Nádherný popis - vyčerpvající, nádherné pozadí a vrtulník vypadá jako skutečně vrtulník...
Na dvojku (2) jsou tu i jiné: bez dat, bez popisu..
Ať přináší radost !!
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek