Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1985

Modelář od:1998

Bydliště:Cheb

Letiště:Cheb - LKCB

Web:http://www.rc.hys.cz/

Rc souprava Graupner MC-15

Ukázat přátelům na Facebooku

Zlín 126

Parametry

Výrobce: Vlastní podle plánu
Kategorie: Polomaketa
Rozpětí: 1704 mm
Délka: 1250 mm
Váha: 3000 g
Vrtule: APC 10x6
Motor: ASP 6,5 ccm
Serva: Různé

Hodnocení

9.38
z 10 | 32 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Další foto už po zalétání

Komentáře

Stále stejně pěkné letadlo jako minule.. :-D
12.8.2013 22:03 Ladin
Parádní letadlo,stará dobrá klasika,tyhle stroje jsou prostě nejlepší. Taky mám tohodle zlína a mám úplně stejnej problém,už mě to stálo asi tři vrtule a to moc nelítám. Nejdřív jsem si myslel že je to rukama,ale tyhle letadla mají takovou vlastnost. Tak letu zdar a hodně ůspěšných přistání.
5.8.2013 10:20 Libor_M
Taky gratuluji k velice pěknému modelu. A na menší problémy, které máš s lítáním s tímto modelem si budeš asi muset zvyknout. Je to prostě Zlín, se všemi vlastnostmi, které má i velká předloha.
Vyrábím a létám také s modelem Z-226 (EPP www.lm-model.cz). Mám v podstatě podobné zkušenosti jaké popisuješ. Při startu a pojíždění se často brnkne vrtulí o zem, a pěkně odstartovat a přistát se musí nacvičit.
Pokud můžeš, raději ještě trochu přihni podvozek směrem dopředu a starty a pojíždění se zlepší. Při startu musíš hlavně citlivě pracovat s výškovkou, protože model je již při rozjezdu natažený pod velkým úhlem, takže má snahu odlepit se od země při malé rychlosti. Takže rozjet, mírně potlačit, aby se zvedla ostruha a rozjezdem jen po hlavních kolech nabrat rychlost pro vzlet. Vlastně ho výškovkou delší dobu držet na zemi při rozjezdu.
Pokud ho urveš na malé rychlosti, tak se většinou ve vzduchu jeví jako strašně citlivý na výškovku a křidélka. A pokud to přeženeš, tak spadne po křídle do vývrtky. Moje EPP modely to většinou přežijí, ale u tvého by to bylo horší.
5.8.2013 09:28 Wojtek_I
Brawo, za 5+
3.8.2013 22:03 Jiří Jelínek
No asi tak nějak, ještě to musim s kolegy modeláři probrat jak přesně to nastavit aby to bylo míň citlivé. Ale na půl plynu letí a to je hlavní
3.8.2013 21:57 Juris
Tak hlavně,že to dobře dopadlo.A nebylo to tak,že jsi ho rozjížděl s přitaženou výškovkou,nepovolils,nenechals ho pořádně rozjet ,on pak na malé rychlosti vyskočil a vrtula ho nakláněla na levý křídlo?:-)Že je výškovka citlivá,to by mohla dělat větší výchylka než je zdrávo,co?:-)
3.8.2013 21:42 Jiří Jelínek
Tohle je pořád polomaketa, ani palubka je vlastní protože jsem neměl žádnou fotku podle které fotky jí dělat, jediný co by mohlo nýt jak takž maketový je ostruha
3.8.2013 21:35 dus1dus
nádhera, já bych na to neměl nervy, ze mne by maketář rozhodně nebyl, proto fandím a držím palce, ať dlouho dělá radost
3.8.2013 20:48 Jiří Jelínek
Dopředu se dá ještě dodat a si to tak bude to ale až časem. No sice byl jen kraťoučkej ale byl. Musí mít hodně nataženou výškovku při pojíždění aby nebrnk vrtulí o zem. Nejdřív sem sním jezdil po ploše a zkoušel různé rychlosti abych jsi osahal směruvku a taky jestli to jede rovně. Ani nevím jestli ke vzletu jsem mu pomohl já nebo šel sám akorád vím že výškovka byla strašně citlivá, takže to hned po startu přešlo do 60 ti stupňového stoupání a po 2 metrech zase do klesání, k tomu ještě to padalo na křídlo. Po počátečním šoku na reakci výškovky jsem to srovnal a udělal takovou větší osmičku a přistál zpátky na dráze. Při přistání jsem asi 3 metry nad zemí chcípl motor. Sice sem dosedl do větší trávy ale nic se mu nestalo.
3.8.2013 20:33 Juris
No paráda,ta kabinovka je roztomiloučká:-) Co ten letec vzadu?Pilotní místo je ve stopětce vepředu.Těžiště by to už nesneslo?A jak teda proběhl zálet,povídej,přeháněj:-) 5
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek