Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1977

Modelář od:2011

Bydliště:Rokycany

Letiště:Rokycany

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Hergt Monoplane 1918

Parametry

Výrobce: Kelly
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1670 mm
Délka: 1450 mm
Váha: 3400 g
Plocha křídla: 66 dm2
Vrtule: 15/6
Motor: PROPDRIVE 50-50 2000W China
Elektronika: Regulator Turnigy 100A
Serva: Corona 4,5Kg/cm 0,06s
Baterie: 6S 4000mAh

Hodnocení

8.1
z 10 | 21 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tak jsem se zase tak nudil a protože zima nebere konce, začal jsem si malovat. Na modelbazaru jsem nedávno zahlédl model Hergt Monoplane myslím od někoho z Mýta a strašně se mi model líbil. Je to prototyp stíhačky z ww1 z roku 1918 a je to takový neokoukaný... Volba byla jasná. A jelikož když něco maluju, chci si to vždy trochu upravit k obrazu svému. A protože rád létám akrobacii, upravil jsem model i po této stránce. Křídlo jsem šoupnul trochu dolu, aby bylo v jedné přímce s matorem a VOP, souměrný profil, trošku výkonu navíc, zvětšené ovládací plochy a akrobat z roku 1918 byl na světě :-)
Díly jsem nechal vypálit u pana Štorka z Litomyšle na laseru (mohu doporučit - rychlost - kvalita - cena) a potom už byla stavba hrou. Vše jsem udělal na zámky, žebra na křídla s podpěrnými "podstaci", které jsou až do konce stavby součástí žeber a před potažením se jednoduše odlomí. Do té doby sedí křídlo na rovné desce jaksi ve vzduchu a je zajištěna dokonalá rovina bez zkroucení. Potah Solartex, výbava čína (motor tah 6Kg !!!) kolečka i maska motoru a konečně i maketa hvězdicového motoru je z balzy - také vyřezáno laserem a jen poskládáno a nastříkáno - a jde se do vzduchu.
Pár ťuknutí do trimů a už jsem si jednu krásnou neděli zalétal. Pohled na letadlo z roku 1918 které letí v nožáku nebo na zádech je opravdu jedinečný :-D
Ale jinak s ním lze samozřejmě létat i maketově - to se najednou prodlouží čas letu ze 7 minut na více než čtvrt hodiny :-)

Komentáře

Je to hybrid, ale lítá to. Já jsem měl Belanku hornoplošníka a po havarii mi zbyly jen nepoškozené křídla. Také jsem udělal nový trup a křídlo jsem dal do středu. Výborné letové vlastnosti, ale 3 D tro není. U křídla jsou malé křidélka.
7.4.2013 18:23 M_Motycka
Pro veka1: Yak-55 by Vám jako "souměrné letadlo" stačil pane kolego ?
http://www.russianaeros.com/images/Yak55%20profile.jpg
25.3.2013 21:45 veka1
hm... no mě nějak netrápí jak vypadalo původní letadlo a co jsi z něj udělal ... je to celkem pěkná a netradičně pojatá poletucha a souhlas, že v tomto uspořádaní se chová líp, něž původní hornoplošník.
Spíš mě zajímá tvrzení ( představa) , že když je vše v nule ( v ose ) tak se bude letadlo chovat symetricky. Kolem roku 1985 jsem měl podobné představy, dokonce jsem je realizoval i na modelech .... ale nakonec se ukázalo , že tudy nee.
Mám takový podit , že v současnosti budeš jenom těžko hledat špičkového akrobata, který bude mít motor, křídlo a VOP v jedné rovině ( ose). A je jedno zda model či skutečné letadlo. Proč to?

veka
25.3.2013 20:21 blueart
Abych to tedy vysvětlil. Původní letadlo je hornoplošník (křídlo má v horní části trupu). Já ho dal doprostřed kvůli akrobatickým schopnostem - výkruty to takhle dělá čistší, ne sudové.... Souměrný profil - létá na zádech stejně jako normálně.
25.3.2013 16:13 veka1
Celkem zajímavé letadlo.
Chtěl bych se zeptat na tohle : "Křídlo jsem šoupnul trochu dolu, aby bylo v jedné přímce s motorem a VOP, souměrný profil... " mohll bys trošku podrobněji popsat, něčím podložit, proč si zvolil zrovna toto, jakože symetrické, uspořádaní ? Má to nějaké výhody,nebo nevýhody ....

veka1
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek