Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1974

Modelář od:1987

Bydliště:SNV

Letiště:SNV

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Parametry

Výrobce: ja
Kategorie: Hotliner
Materiál: Laminát + balza
Rozpětí: 2300 mm
Délka: 1150 mm
Váha: 2550 g
Plocha křídla: 43 dm2
Vrtule: RFM 14/10
Motor: TGY 4260-500 SK
Elektronika: AR7000, DSX11, YEP100A
Serva: BMS 385 3x, HS125 2x, jedno heli rýchle na VOP
Baterie: Zippy 2650 6S 40c, NAnotech 1300 2S+dio

Hodnocení

8.29
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

"Kráľ umrel, nech žije kráľ" Po tom čo prvý Deimos http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=4082 umrel v polovici augusta na praskuntú vrtuľu (vrtuľa bola uhlíková aj napriek tomu ju roztrhlo zrejme musela mať nejakú vnútornú vadu inak si neviem vysvetliť ako ju mohlo trhnúť na 5s pri príkone 1,5KW)
Kedže starý Deimos lietal vynikajúco skutočne som si s ním užíval tak len čo som posúdil škody (vo vzduchu ho vibrácie rozobrali na 3-tri kusy) rozhodol som sa že musím mať nového. Tak dobré éro nemôže len tak zmiznúť z oblohy.
Tak som sa pustil po večeroch do práce a v sobotu 10.11 úspešne zalietal nového Deimosa. Konštrukcia v podstate nezmenená ,detaily viď starý Deimos, len v krídlach je menej uhlíka tentokrát je uhlíkový len D-box a pásnice robené vo vákuu. krídelka a klapky sú zavesené na odtrhovej tkanine. konštrukcia trupu stejná motor pôvodný elektronika tiež. čo som trochu zmenil je pohon a povrchovka
Motor ostal stejný ale "šťavu" bude brať tentokrát z flight max 6S a preto trochu menšia vrtuľa. Keďže pri prvom pokuse o zálet zhorel Regl 80A plush (už mal niečo za sebou) tak dostal Deimos nový REGl zo šuplíka.
Zálet prebehol úplne v pohode zloženie kontrola výchyliek, dosahu motora, plyn na polovicu a šup do vzduchu. stúpanie takmer kolmo na pol plynu. viac som nepridával je tam uplne nová nezabehnutá bat a naviac som mal nedostavený regl.: rozbeh z akéhosi dôvodu zostal nastavený na middle ale pre heli teda z 0 na pol plynu sa motor rozbiehal asi tak 6sec. teda nič moc na lietanie s lietadlom. po vypnutí motora som pár krát ťukol do trimu VCHP a krídelok vyskúšal som letové režimy (všetko ostalo nastavené z pôvodného Deimosa) potom som dal pár akrobatickýh obratov všetko v pohode a sadol som. Deimos nesklamal lieta presne tak ako má. regl už som naprogramoval nanovo tentokrát úplne a správne a už sa teším na prvý rozumný deň keď sa dostanem na letisko vyblnúť.
Bližšie popíšem výkony až to skúsim na 6S naplno. Odhadujem že stúpavosť vylezie k 35-40m/s z pôvodných 31m/s A ešte video onboard: http://www.youtube.com/watch?v=ph4kmEyARDY

Komentáře

Jasné že prezradil nie je to nijaké tajomstvo robil som to podľa tohoto. http://www.youtube.com/watch?v=h8ufWLASXHw Pôvodne som chcel síce realistické plamene ale na tie zatiaľ ešte nemám. ešte potrebujem trénovať ale možno raz bude aj to.
15.11.2012 20:18 paulo
Neprezradil by si prosim ako si robil povrchovku na spodnej strane kridla? Tipujem striekanie nejakou airbrush pistolou podla pomocnych sablon?
13.11.2012 20:37 Vrabec1
Áno, prvotnú inšpiráciu som mal od "Veka" aj s fotkami - nepopieram. Ale kým som sa to naučil tak som absolvoval +-10-15 pokusov. Farebná kombinácia je len zhoda okolností pretože tieto farby som mal doma-v garáži v polici Žlto mám strieknutú budúcu NYX a kolegovi som striekal v lete jeho NYX RD na červeno. a tak Deimos dostal takýto kabát. Mne sa tá "malinovka" na krídle veľmi páčila tak som sa realizoval
13.11.2012 17:29 qq
Při pohledu na křídlo, mě hned napadlo, že ho musel dělat "Veka", ale asi jen používá stejný způsob lakování (ty kapičky). Pěkné.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek