Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1979

Modelář od:1990

Bydliště:Nová Dubnica

Stavbe modelov sa venujem uz daky ten rok a skoda ze nemal som moznost vzdy vsetky nafotit .
Cloveka to musi bavit a musi mat na to hlavu ,trpezlivost a fantaziu .

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Clippen wing J3 Cub

Parametry

Výrobce: CMP
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1660 mm
Délka: 1170 mm
Váha: 2350 g
Vrtule: 13x8 APC
Motor: 750 W
Elektronika: reg. 60A
Serva: 2x HS 225 MG , 2x HS 225 BB
Baterie: Li-Pol 3S 4500 mAh , 4S 3000 mAh

Hodnocení

7.5
z 10 | 4 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Trocha som sa obaval pri kupe tohoto modelu ale myslim ze za tu cenu je to pomerne pekny model a pomerne dobre spracovany . Na forach sa daco riesilo ohladom vahy ze na krabici je pisana vaha 2000-2100 g a bude to vaha asi holeho modelu coho som sa najviac obaval ze model do letu bude hodne tazky . Tak ze dost ma potesilo ze pisana vaha je plne nalozeneho modelu . Mne to vyslo na 2350g . Urcite miesta v trupe sa mi zdali dost slabe tak pristupil som k zosileniu urcitych casti . Model je povodne rieseny na standardne serva co je zbytocne a zvolil som mensie .Model momentalne este dokoncujem a zalet bude na jar.
Tak po dlhom case som pristupil k zaletu ktory som konal 21.9.13 . Model som zalietaval s Li-pol 4S 3000 mAh a co sa tyka zaletu tak dopadol skvele bez problemov. Model je max. kludny vo vsetkych rezimoch leti a celkovo lieta pomaly .Pristavania su uplne pohodove a model nema snahu padat po kridle .
Tak ze doporucujem ho i pre zacinajucich modelarov . No mna moc neoslovil lebo som zvyknuty na adrenalin a svižné modely .

Po par dnoh som sa rozhodol model prestavat na spalovak . Prve co som spravil bolo zhodenie folie z celeho trupu aby som sa uistil ako je cely trup polepeny a aky je tuhy . No lepidlom sa setrilo u vyrobcu tak vsetky lepene spoje som zalepil na novo a cely trup spevnil este viac co mu dodalo max tuhost. Rozhodol som sa vyrobit na novo aj vyskovku a smerovku z pevnej balzy lebo povodna bola blato .Motor mam pripraveny ASP S32A ktory by mal byt dostatocny a vychadza dobre aj vahovo voci tazisku . Model osadim aj hacikom na vliekanie a pocitam ze dake epp vetrone sa budu dat tahat ze nech je aspom troska zabavy na letisku .

Komentáře

Trup uz je cely spevneny ,hlavne drziak motora -predna cast ,priestor kabiny a spodna cast v mieste podvozku . Samozrejme treba vediet ako to spevnit .Par modelov som uz postaval od zakladov tak ze nerobi mi problem model spevnit na potrebnych miestach . Jednu vec co ma prekvapila a moze to narobit problem neskusenemu modelarovi je ustavenie vyskovky . Otvor pre vyskovku ma neskutocnu volu a neni jedno ako sa vyskovka vlepi do trupu .Treba to namerat , presne ustavit a vole vymedzit balzou . Uhol nabehu som dal na 1,5stupna co je ideal .Ak sa toto nespravi tak uhol nabehu by bol min. 5 stupnov a model by neletel. Ten povodny podvozok som vyhodil hned ako prve po rozbaleni krabice -vyrobca to tam pribaluje na pobavenie zakaznika :-) Nahradil som ho beznym podvozkom naohybanym z oceloveho drotu
27.10.2012 19:25 Zdenekhr
Pěkný model, koupil jsem z tohoto modelu křídla, zbytek stavím sám. Originál trup je velmi chatrný. Taky bych tam nedal ten originál podvozek, věřím že se hned rozsype. Vše postupně fotím a brzy zde vystavím. Jinak přeji mnoho šťastných přistání.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek