Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Hodonín

Letiště:Holíč

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Aerosport Igra

Parametry

Výrobce: Igra
Kategorie: Ostatní
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 430 mm
Délka: 350 mm
Váha: 35 g
Vrtule: Igra 150

Hodnocení

8.83
z 10 | 18 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Můj druhý konstrukční gumáček stavěný od začátku. Bez gumového svazku má 29g. Narozdíl od Pinta jsem se vykašlal na lepící lak a potahoval jsem kostru natřenou lepící tyčinkou mokrým tenkým modelspanem - poté 3x lakováno ředěným napínákem.

Tak poslední snímek už je nahotovo, konečná váha 31g, zatím bez záletu - jakmile mám chvilku volna, tak začne venku foukat.

Děkuji všem za rady a komentáře.

Komentáře

Ježkovi voči to je tak hnusný éro, až je krásný :o))). Když tohle vidím, tak mám slzy na krajíčku - já vím, pro mnohý je to strašně dávno, ale mě se těch 40 let zdá jako včera, kdy tady jiný stavebnice nebyly a balza se kupovala jednou za čas - když ji dostali. Máš za bůra a dej na Veku - ví o čem mluví.
19.10.2012 07:28 bermas
Hezký modýlek. Od těch houboletů už mě bolí oči. Když navíc čtu termín hlavní křídlo, tak mě může ...
18.10.2012 20:44 veka1
Pěkné ,pěkné... napadlo tě někdy,že tenký Modelspan, nebo i jiné savé druhy potahu, lze k vylakované a přebroušené kostře přilepit čistým acetonem? Vezmeš štěteček,namočíš do acetonu a projedeš se skrze potah po lištách i žebrech. Nic to neváží a jakoukoli opravu provedeš zase potřením acetonem. Až potah povolí, tak ho upravíš a opět necháš uschnout na kostře. Výhodou je, že nedochází k deformaci kostry, jako při použití vodou ředěných dispersních a jiných lepidel.
Více informací k uvedenému postupu potahování najdeš ve stavebních návodech na tomto odkazu: http://www.vekamodel.cz/historici/vosa-historicky-skolni-kluzak/
Zde jsem dal dohromady několik okopírovaných textů z Modeláře a dalších časopisů, týkajících se potahování různymi materiály: http://www.vekamodel.cz/potahovani-modelu-papirem-monofilem-vliesem%e2%80%a6-jak-na-to/
veka1
18.10.2012 18:42 Milos_Mintal
Měl jsem ho postavení na gumu to my bylo 12,po 15 letech jsem ho postavil zvětšeného na 2,5 mvvs letal paradně ,krasná prace za pět.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek