Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Gama 2100 - Igor

Parametry

Výrobce: Pelikan
Kategorie: Větroň
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 2100 mm
Váha: 1 g
Vrtule: stock, sklopna
Motor: stock
Elektronika: Mystery BlueSeries 30A, FrSky D8R-II Plus
Serva: stock, HXT900 na klapkach
Baterie: ZIPPY 2200 25C 3S

Hodnocení

8
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Zalet jako takovy probehl v pohode. Na rady tech, co uz neco rozbili, jsem si s letadlem nejdriv hazel po louce, odkud jsem ho nehazel jako olympionik. Pak prisla druha zkouska, hod s motorem (tedy letadlem se zapnutym motorem). Povedlo se (kupodivu) napoprve, ale hned po startu mi bylo jasne, ze takhle by letadlo litat nemelo. Teda pokud to neni letadlo pro trenink letcu kamikadze. Po pusteni packy vyskovky slo rovnou dolu a ani trimovani to nedoladilo, ale baterku jsem na tom vylital. Po male porade jsem tedy upravil delku paky na vyskovce. Nasledujici let byl uplne o necem jinem a to o kochani :). Teda az asi do 38 vteriny. Kdyz sem se dostal nad okolni kopecky, smykl letadlem nenadaly poryv vetru a z letadla se dusi i telem stal horkovzdusny balon zbavujic se prebytecne vahy. Na rady RCManiaku jsem totiz vyskovku a smerovku nechal jenom na dodane oboustrance (prej to pujde lip vymenit az to rozbiju..takova kravina). Takze smerovka ulitla, Gama nabirala rychlost i rotaci (nepovedeny manevr nasta asi v 60m). Tesne nad zemi se mi povedlo prestat rotovat, ale pokus vyrovnat let uz byl marny. Asi jsem packoval prudce, ale co byste chteli po nekom kdo letel potreti. Kridla se rozmavali a letadlo to nakonec zapichlo do oranice asi pod uhlem 60 stupnu, coz bylo tak o 30 lepsi nez kdybych ho nechal tak (musim se pochvalit). Takze ten den bylo po litani a abych rekl pravdu i po nalade. Ale po 2 hodinovem presvedcovani se, ze to uz neopravim (trup byl asi na 2.5 kusu) sem si rekl, ze nejsem becko. Vubec sem necekal, ze to bude tak jednodche. Trocha UHUporu, vterinaku, fenovani a Gama je po hodine temer jako nova (kdyby ji prodavali jako posledni kus, ktery omylem na parkovisti prejela jesterka). Ale i tak to vypadalo o dzilion procent lip nez na louce. Abych to zkratil, letadlo lita lip nez predtim (ri opravach jsem jeste trochu posteloval paky a nainstaloval klapky). S klapkama se pristava jedna basen. Akorat se mi zda, ze pri motorovem letu ted tahne celkem nahoru (asi spatne vyoseni dusledkem havarky), ale to je lepsi nez kdyby tahala dolu.

Pri 4. letu..respektive pri 4. startu jsem to moc neupackoval a pristal cumakem v nejvetsi kaluzi ve stredni evrope. Ale aspon uz vim, ze to regulator nema rad. Nastesti jsem mel doma nahradni.

Dodal jsem nejake fotky z asi 5. a 6. letu. Na tu druhou baterku uz jsem dal asi 40 minut (nevim kolik motoroveho casu, zmerim priste), coz mi prijde slusne :)

Od te doby mam flashnuty open9x, ale jeste nebyla prilezitost to zkusit.

Plan uprav na zimu:
1) kovove vidlicky na ridici plochy
2) jeden nebo dva magnety pro prichyceni kabinky
3) par magnetu pro lepsi fixovani kridel. I kdyz tam jsou ty koliky, kridla se skoro o centak vysouvaji (mozna opet dusledek havarky)
4) sestelovat lip paky na klapkach, at jsou vychylky
5) trochu vyztuzit kridla uhlikem

Komentáře

Hlavně nespěchej, pěkně krok za krokem . Najdi si pěkně velký travnatý plácek - s vyšší trávou a zpočátku gamu používej jen jako velké házedlo ( umět to hodit , je důležité při prvním ostrém startu)Důležité je BEZVĚTŘÍ (Gama vítr zvládá v pohodě - to ovšem neplatí pro pilota začátečníka) , po čase můžeš začít zkoušet reakce na RC ... tzn . hodit a zkusit éro rádiem poslat do jiného směru, vrchol tréniku je - hodit a model rádiem dostat zpět do místa startu. když to zvládneš - Jsi připraven k prvnímu letu s motorem - motor spustit na 5- 10 sekund (jen pro nabrání větší výšky) a opakovat cvičení s návratem . Takhle se člověk naučí sám aniž by k tomu potřeboval vagon modelů. Ideálnější ovšem je - učit se pod dozorem zkušenějšího lítače - to ušetří mnoho peněz.
Tak letu zdar.
4.10.2012 20:32 Mirawol
Pěkná,mě osobně se moc líbí a jestli létá aspon tak skvěle jako menší sestra Apha tak si opravdu parádně polétáš.
Tak at létá,dej vědět jak dopadl zálet jestli ještě nebyl.
4.10.2012 11:04 Razgec
Hezké, ale pro začínajícího, nevím, nevím...
Nicméně - LETU ZDAR!
3.10.2012 22:38 mepps
Přeju, ať lítá a nepadá! ;-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek