Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1996

Modelář od:2007

Web:www.rcmodely.zde.cz

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Vznášedlo

Parametry

Výrobce: Já sám
Kategorie: Ostatní
Šířka: 280 mm
Délka: 450 mm
Váha: 800 g
Motor: 2x Mig 480
Baterie: Li-pol 3s1p 2200 MAh, Ni-Mh 7,2 V 900MAh

Hodnocení

7.67
z 10 | 6 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

V pátek, zrovna když jsem se nudil v hodině informatiky, jsem si prohlížel modely na rc albu a uviděl jsem tam vznášedla... Řekls jsem si, že si musím taky něco podobnýho postavit a výsledek bude vidět, hned jak se mě podaří připojit foťak k PC (Asi vadnej kabel).

Základ modelu tvoří paluba z polystyrenové desky 10mm a "podpaluba" neboli držák sukně (nebo jak se tomu ještě jinak říká) taky z desky polystyrenu 10mm. Kormidla byly vyříznuty z balzy 2 mm. Sukni jsem vytvořil z pytle na odpadky, ale nejspíš ji ještě asi trochu přepracuji.

Jako pohonnou jednotku jsem zvolil stařičký Mig 480 a na tlakování jsem nenašel nic vhodnýho, tak jsem tam dal taky Miga 480 (jen tak mimochodem - oba motory jsou napájené vlastní baterií a oba dva mají ovládané otáčky. Na ovládání kormidel jsem použil starší standardní servo.

Nakonec bych chtěl poděkovat uživatelům Hakosovi, Ondřeji Flekovi, Danovi.42 a Mikiemu za inspiraci.

EDIT: omlouvám se za mizernou kvalitu fotek, ale foťák jsem k PC prostě nepřipojil i kdybych se stavěl na hlavu, tak jsem to aspoň nafotil na svůj telefon, ale pokusím se ty fotky co nejdřív nějak nahrát v lepší kvalitě

Komentáře

Kdysi jsem si taky postavil vznášedlo. Šlo o jakousi Čvachtu vydanou tuším v RC revue (nevím jistě). Jádro jsem vyřezal z polystyrenu, avšak pro estetiku a pevnost potáhl ještě balsou. Tu jsem vylakoval a nastříkal. Jinak kormidla byla téměř totožná s tvými. Pohon zajišťoval motůrek Speed 400, už si nepamatuji vrtuli. Nakonec z toho vznikla fajn "lodička". Každopádně to byl model, kterej se nebál projet různym marastem na hladině, dokonce to dobře jezdilo na sněhu. Příjemný bylo skákání přes vlnky. Mám to ještě někde v garáži, tak je možný, že to v zimě zase pojede :D
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek