Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1992

Bydliště:Jindřichův Hradec

ICQ:249429505

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Swift II

Parametry

Výrobce: MS Composit
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 820 mm
Délka: 500 mm
Váha: 420 g
Vrtule: 8x6
Motor: Aeolian 1900 Rpm/V
Elektronika: Reg.ot. - Turnigy 30A
Serva: Hextronik HXT 900
Baterie: Jack Power 1000 mAh - 3S

Hodnocení

6.33
z 10 | 6 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Přijímač: Minima 6T
Komponenty byly vybírány, aby byly co nejlevnější.
Skvělý model na blbnutí za barákem. Jediné na co si prostě budu muset zvyknout je, že je to houbo let a každý i malý poryv větru s tím zamává, ale ve větru létá celkem fajn.
Hned ze začátku jsem musel vyměnit vrtuli za pevnější. Ta orandžová byla měkká a nakonec se jí při plném plynu ulomily listy.
Výdrž baterii jsem zatím neměřil, ale byl jsem s letovým časem spokojen. Později asi pořídím 1200 mAh baterii a dořeším její uchycení, abych to pořád nemusel přelepovat izolepou.
Výztuhy nakonec vůbec nebyly třeba - nezaznamenal jsem žádný větší průhyb.
Po pár letech byla vidět namáhaná místa od přistání do trávy. Jde především o kraje elevonů a těch svislých stabilizátorů. A to už jsem jen zpevnil páskou.
EDIT: Při drakiádě se mi v malé výšce nepovedl jeden obrat bez plynu a ztratil jsem rychlost. Přistání bylo po větru a nešťastně jsem doklouzal do louže. Vysušeno a vše funkční. Aspoň předělám uchycení baterie a za pustím vyvážení dovnitř modelu :)

Komentáře

Sagita od Reichard , můj první RC model a s ní jsem se učil zvládnout řízení modelu.Proto motor asi 120W a vrtuli jsem ze začátku měl 6X4 nebo 5,1X4,5 , pro pomalý let.Nikdy nehoním letadlo soustavně na plný plyn.Využívám klouzavý let bez pohonu pro schlazení baterky a reglu.No a od Sagita přes HotWing,Komet,Beta jsem u Katana od Hacker Model.(všechny uvedené modely jsou stále funkční,stále v pohotovosti,jen vzlétnout )
17.9.2012 20:18 Michi
Povim vám jedno malé tajemství - Není swift jako swift a tento kousek byl zakoupen v kameném obchodě za velice výhodnou cenu, a to právě jen proto, že obchodník odebírá od dodavatele kusy, které se úplně nepovedou (zde šlo o zkosení zadních hran v místě, kde končí elevony až k motoru) a abych pravdu řekl, ani nevím jestli je to výrobek od MS Composit.
Zpět k baterce: obchodníka (a také mého přítele) v obchůdku, považuji za velice zkušeného modeláře, a právě podle jeho starého swifta jsem rozměřoval otvory pro baterku, serva atd. (k mému rozhodnutí jsem také využíval fotek zde na RC albu). Původní návrh baterie byl 800 mAh, ale zdále se mi to málo. Pokud nebude dostačovat tato 1000 tak přikoupim nějakou s větší kapacitou. Stejně se chystám pořizovat ještě jednu.
Bohužel jsem model dodělal právě ten den, kdy jsem odjížděl na koleje, tak se nemůžu dočkat pátka :| pak dám vědět, pokud budu přidělávat výztuhy.
Zuban: díky za tipy, o přidělávání baterky gumičkou už jsem také přemýšlel.
17.9.2012 13:37 zuban
No, porovnávám parametry borsojova, tvého a svého a řekl bych, že výztuhy asi potřeba budou. Zdá se, že bude lítat celkem rychle, spotřeba vypadá podobně, a na to že můj veze 14,4Wh a tvůj jen 7,4Wh, tak asi lítat moc dlouho na jednu baterku nebude... Ten můj letí asi 6 minut, kdyz ho honím, okolo deseti, když ne. Na svém jsem nakonec baterku předělal z pevně zakomponované (poté co se mi nafoukla za sklem auta) :-( na vyměnitelnou. A už taky, když vím, že nebudu lítat hned ráno, tak nabíjím ráno doma jen na 4.1V a zbytek až na poli... No, baterku teda přidělávám gumičkou za dva háčky. Když už jsem v tom popisu změn, tak serva jsem vyměnil za digitální (ES08D), rozdíl je dost znatelný.
17.9.2012 12:31 borsoj
Na Sagita nemám výztuhy a není problém.Někde je vystavena na RCalbum...
17.9.2012 10:27 Michi
Zuban: Ano, baterka je dvoučlánek a abych pravdu řekl, tak ještě nemám vyřešeno, jak jí uchytím. Buď pořídím sucháč, nebo budu přilepovat skelnou páskou. Hmotnost doplním, až seženu jemnou váhu. Bylo mi řečeno, že výztuhy nejsou nutné, tak uvidím, jak se bude chovat ve vzduchu.
16.9.2012 20:53 zuban
ta baterka je dvoučlánek? dle mého názoru bude potřeba dodat výztuhy, alespoň oblepit izolepou. ten můj se i přesto děsně kroutí. kolik vyšla hmotnost?
16.9.2012 17:18 borsoj
S něčím podobným jsem začínal .Sagita ,jen jsem měl dole gondolu pro elektriku.V současné době HotWing .S tím lítám nejraděj...
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek