Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1954

Modelář od:1968

Bydliště:Klatovy

Letiště:Bezděkov, Bolešiny

Vzlétnout můžeš, přistát musíš.

Ukázat přátelům na Facebooku

Stampe SV-4

Parametry

Výrobce: Dle plánu RC Revue
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1400 mm
Délka: 1135 mm
Váha: 2140 g
Vrtule: 13/7
Motor: ASP FS 61 AR
Serva: Futaba

Hodnocení

9.06
z 10 | 17 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Stampe má vlastně smůlu. Postaveno je podle plánu Leopolda Walka, který vyšel v RC Revue a byl určen pro pohon elektromotorem. Tento však byl vybaven čtyřtaktním motorem o obsahu 10 ccm, takže poněkud zesílen a potažen Upracou. Stačila by osmapůlka, ale když hmotnost obou motorů je stejná, říkal jsem si, že rezerva výkonu se může hodit. Mám zkušenost, že ubrat se dá vždy. Model prokázal velmi dobré letové vlastnosti a letový projev byl nádherný a majestátní. Jenže pak mě napadla myšlenka dát tři jedenáctky ASP na reduktor a vytvořit maketu hvězdicového motoru a tak jsem desítku vyměnil za třetí chybějící jedenáctku. Tyto motory jsem volil právě pro jejich robustnost, protože jakékoliv kmity mají za následek nadměrné opotřebení převodů. Kola do převodovky pocházející z reduktoru konstrukce ing Mikuly jsem dostal od ing Heyera, který jej používal na maketě Laser 200 před více než třiceti lety, jak strašně to letí! No abych to nenapínal. Mezitím se syn vrátil k létání, ovšem zatoužil po něčem větším a tak z projektu sešlo. Jenže to už motor byl pryč, a tak Stampe smutně visí na zdi a čeká jak to dopadne. A tak jsem si řekl, že udělám alespoň pár fotografií, protože dvouplošníky mám moc rád.

Komentáře

Stampe SV4 je nádherné letadlo ale problém je s plánem je hodně nemaketový plovoucí výškovka je asi největší paskvil, chybí křidélka na obou křídlech, podvozek má nemaketově zpracované nohy a maska taky nic moc na plánu. Vše máme upraveno do podoby skutečného letadla a na foto ze stavby se můžete kouknout zde: http://skyfly.blog.cz/galerie/rc-modely/stavba-modelu/stampe-sv-4-stavbaTo jen taková vsuvka ale ten tvůj vypadá také pěkně ale elektrika by mu slušela víc.
29.5.2012 09:52 Blesk
Tak tento mazlík mi už dobrých 8let leží rozestavěný ve sklepě, začal jsem ho stavit někdy na začátku mého modelaření, ale zdlouhavá stavba mě po postavení trupu a křídel omrzela a začal jsem stavět jiné letadla, asi se k němu vrátím, zkušeností už je přemnoho :-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek