Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1975

Modelář od:1985

Bydliště:Praha

Letiště:Sobínka

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

F - 16

Parametry

Výrobce: Robbe
Kategorie: Polomaketa
Pohon: Dmychadlo
Rozpětí: 720 mm
Délka: 1107 mm
Váha: 1000 g
Vrtule: edf 80 mm 8mi list
Baterie: G3 4 čl. 2700 mAh

Hodnocení

7.88
z 10 | 16 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Hned po zakoupení jsem tohle letadlo potáhl vinylovou polymerickou folií tl. 70 mikronů. Nesnáším tu křehkost eps, nejde ani tak o následky havárie, ale spíš běžná manipulace s modelem. Kdy se prostě objevují různé šrámy a otlaky na polystyrenu. Celý model jsem tedy zabalil do poměrně dost pevné a teplem tvarovatelné folie. Napodobil jsem původní kamufláž, letadlu sluší. Stíhačka má za sebou úspěšný zálet, pro třetí let jsem sundal podvozek - není zatahovací. Letadlo má statický tah cca 1:1 takže start z ruky je úplně bez problému. Je příjemně rychlá a obratná. Nemá tendenci padat po křídle. Nyní ho čeká menší Vasa- tuning. Přeci jenom jeho dmychadla nemají chybu.

Komentáře

pokud jsi polepoval křídlo z eps tak to by sedělo, polystyren je velmi lehký takže ten přírůstek váhy nevadí. Váhu letdla netvoří jen potažená plocha, takže to procentuelně nepřepočítávej na celou hmotnost letadla. Možná zatížíš letadlo o 100 gr. ale pořád na tom budeš líp než s laminátem. Navíc u stíhačky to ani moc nevadí, dokonce je to někdy i lepší. Napomůžeš tak dynamickému chování za letu. kdyby jsi viděl co mi předvedl nanojet ve vzduchu po potažení, to bylo úplně někde jinde :-) Ty děláš toho Rafale nebo mirage?
4.1.2012 17:01 peter_hanuliak
tak zakupil som foliu, drahsia ako model z ciny :-)...co ma ale znepokojuje, je hmotnost, zatial som oblepil len kridlo, v pohode praca, ale z 30 g som sa dostal na 50 g :-(
9.12.2011 10:47 peter_hanuliak
mohol by si sa mi ozvat na maila? dik
4.12.2011 13:52 pekos
jedná se o folii, co se s ní potahují auta. Na trhu je opravdu velká nabídka. modeláři, co mám tak zmapované, jí vůbec nepoužívají. Pořád řeší nažehlovací folie. Jasně, že kvůli hmotnosti, ale takový přírůstek to zas není a folie dovoluje potáhnout téměř neomezené 3d tvary. Nehodí se to pro každý model, ale na stíhačky to zrovna sedne perfektně. :-)
Aplikace je jednoduchá, je to samolepící, fenem se zahřeje a pak se dá různě natahovat, teplo jí zase smrští zpět. V podstatě jako wraping na autě. Je toho plný youtube.
3.12.2011 21:15 peter_hanuliak
ta folia to je super vychytavka, aky to ma obchodny nazov, kde sa to da kupit a ako sa to nanasa? vdaka
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek