Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1967

Bydliště:Bravantice

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

il-2

Parametry

Výrobce: samodomo
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1100 mm
Délka: 890 mm
Vrtule: 10x4,7
Motor: emax gt 2215/08
Serva: 9g
Baterie: 2200mah

Hodnocení

8.5
z 10 | 20 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Další můj přírustek do ww2,vystrouhané z xps,natřené balakrylem.Ovládané funkce M,V,K.Letadlo postavené podle p.Fary.Stavební postup podle uživatele bull,za což mu dík.Tohle éro jsem neměl v plánu stavět,ale při brouzdání po netu mě napadlo,že si zaslouží trochu uznání a dal jsem se do stavby tohoto létajicího tanku.Dneska se počasí umoudřilo a proběhl zálet.Vylítnul jsem 2 baterky a při druhém přistání se ulomila vrtule(dobře jí tak stejně nechtěla tahat)bude nahrazena na vaše rady 9x6,která se osvědčila u miga-3.Letadlo je trochu vratké,asi tím,že jsem nevystrouhal negativy a dost citlivé na ovkádání(asi malé vzepětí)oproti třeba bf-109 od lm model.No co dál říct?Držel jsem se plánu jak to šlo a při prvním odhození to byla paráda,jen lehce dotrimovat a hotovo.Musím přiznat,že jsem rád,že ho mám,protože ty nízké průlety tohodle éra jsou paráda.Ve vzduchu mám z něho fakt radost.Při přistání sedá na ty podvozkové šachty,takže se moc nepodře.

Komentáře

No tak jsem se na ten návod taky podíval. Jde to, ale přijde mi to pracný a u trupu i dost nepřesný, obzvlášť, když máš odporovou pilu na křídlo. Tak proč s ní neudělat i trup. Potom manipulace s letadlem s rozpětím 1 m vcelku asi není nic moc a v neposlední řadě opravy a třeba výměna serv... No prostě si myslím, že odnímatelný křídlo má víc výhod než nevýhod...já osobně dělám všechno tak, abych byl schopnej cokoliv vyměnit. Samozřejmě pokud to vůbec jde. Ale je pravda, že někdy k té výměně ani nedojde:-) Je to zas jen názor a každý dělá to, co mu vyhovuje:-) Takže ať se daří!
19.11.2011 19:04 dac
Dík chlapi.Třílisté vrtule se nebojím,Mám ji na spitu co jsem koupil loni v modeláři,takže další alternativa.To křídlo je opravdu přilepeno k trupu,jak jsem psal podle p.bull,postup stavby elektroletu a zespoda jsou dvířka na magnet k baterce.Na fotce to není moc vidět,ale jsou mezi chladičem a motorem.Kabinka je přilepena jen bodově,pod ní je prijímač.P.Bull podle všeho postupu stavím skoro všecko a teras už tady na mě čumí jak 9 potažený papírem.
19.11.2011 19:03 bull
Parádní šturmovik,jen dodat piloty a je jako z muzea,uvažoval jsem taky o stavbě něčeho z východní fronty mám Po-2 ale je už olétaná přemýšlým o jaku-3 ale ještě uvidím,jsem rád že jsi vyzkoušel můj způsob stavby fakt je moc povedenej.Za 5 měj se Bull.
19.11.2011 18:43 Pepino
Tak buď jsou ty přechody tak dokonalý nebo máš křídlo vcelku s trupem? Ale pak marně koukám a přemýšlím jak se do toho leze:-)
19.11.2011 17:41 OwlCastle
WW2 - moje krevní skupina.
Moc pěkné! Líbí se mi.. No vzepětí je docela důležité u Il-2 je to 4-4,5° a negativ pro stabilitu vcelku taky..
Ale všechna čest - prostě se mi líbí..
Co zkusit třílistou vrtuli GWS 9x5.. Nebál bych se jí, lecos vydrží..
Jinak hodně radosti a prima letů přeji.
19.11.2011 15:31 Zarda
ten nápis "za lidice" je velmi pěkný :-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek