Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1992

Bydliště:Praha

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Zlín Z-526 AFS

Parametry

Výrobce: LM model
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1027 mm
Délka: 970 mm
Váha: 450 g
Vrtule: GWS 9/5
Motor: 100W
Elektronika: 2,4 GHz Fast
Serva: HXT - 900 4x
Baterie: 3s 1000mAh

Hodnocení

7.09
z 10 | 11 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis



Už je to nějakej pátek co jsem si začal Zlína stavět podle tří pohledového plánku. Ale pzdějc jsem náhodou narazil na firmu LM model, která tohoto Zlína vyrábí. A tak to bylo celkem jasný. Ihned jsem dal o 526 řeč s Martinem Voldřichem a na konec jsme si pořídili oba dva jen výřezy tohoto Zlína. Mezi tím jsme řešili různý hovadinky, jako je například zatahovací podvozek, odpružený zadní podvozek a spousta dalšího. Musím se přiznat že jsem s tím začal já.
Za nedlouho nám přišel balík se Zlínama a mi se mohli konečně pustit do stavby. Martin to vzal hopem. Zhruba do týdne to měl martin slepený a čekal jen na elektroniku. Mě to trochu trvalo, páč jsem chtěl mít všecko hezky rovný a ne moc upatlaný od lepidla. Jenže jsem zjistil, že některý díly na sebe nesedí, tak jak by měly. To mě trochu trápilo, hlavně to že na každý půlce křídla byl jiný profil a půlky křídel byli jinak dlouhé. Nakonec mě Mánička s Martinem ukecali ať jí dám do hromady. Ještě k tomu mi přišel první balík z Číny, kde jsem měl nějaký ty serva a zbytek elektroniky jsem měl doma. A tak jsem neváhal a použil jsem tyto serva A pomalu jsem na tom začal dělat.
Tak trochu jsem si pohrál s náhonem křidélek a udělal jsem je i tak jak to má velká 526. Ve výsledku to vypadá moc hezky, když se hýbou obě dvě křidélka. Co se týká podvozku, tak jsem to po řešil s dvojkou pružinovým drátem. Zadní podvozek jsem chtěl původně spájet z několika kusů 0,8 mm struny. Ale ve výsledku to skončilo v koši a zohýbal jsem jen tu strunu do přibližného tvaru zadního podvozku.
Konečně jsem se dočkal a přišli mi objednané spreje, a tak jsem mohl dokončit tohoto krasavce. Ikdyž je to mé první stříkání modelu sprejem, tak si myslím že to nedopadlo tak špatně.
Jen doufám že snímto érem udělám ještě dost hezkých aero vleků a přistání.

Komentáře

Peter: Je to stříkaný sprejema BOSNY. Jsou to nějaký spreje přímo na auta. Někdo je před nějakou dobou nabízel na model bazaru za 56,-. Krásně se snima dělá. I po první vrstvě to krásně kryje a neztejká. A zatím se zdá že drží a nestírá se. Paneláž je dělaná klasickým lihovým fixem. Ještě mi chybí dodělat pár tahů. Fotky z bízka sem zatím neměl. To byli první fotky po nasřiku. Jinak víc fotek ze stavby a tak jsou na mích stránkách. http://huskuv.blog.cz/1105/zlin-z-526-afs
17.6.2011 10:01 peter_hanuliak
ahoj, tak peradny zlinek...prosim ta, cim si to maloval? a hlavne tu kapotaz? potreboval by som poradit, nieco co sa na EPP nerozpija a co tam vydrzi bez toho aby sa to zosuchalo :-)...inak mohol by si prihodit par foto nahonu kridelok ako aj modelu vo finisi z blizka ;-)
16.6.2011 20:50 fletout
taky bych mohl tahat cmeldou, ted ho hodne doupravuji a dodelavam detaily
16.6.2011 16:08 GWSka
Já vím, je to teď krasavec. Jo teda pokud se dohodnem s klukama kdy tam pojedem, tak ho beru s sebou. A ukážeme vám pořádný aeovleky v menším měřítku :D
16.6.2011 13:54 fletout
No paráda, je pěknej. Vezmeš ho do Lomů?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek