Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1984

Modelář od:1993

Bydliště:Hradec Králové

Modelařil jsem od roku 1993 do roku 2001 a ted se vracím.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

ASW 15

Parametry

Výrobce: Robbe
Kategorie: Větroň
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 2050 mm
Délka: 1020 mm
Vrtule: 9x5" graupner
Elektronika: HK a co dum dal
Serva: robbe x4g a 2x 8g
Baterie: RAY 3s 1100mAh

Hodnocení

6.67
z 10 | 9 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Po dlouhém přemýšlení a vybírání mezi Filipem 600 od azera, Cularis od MPX a ASW 15 od Robbe, vyhrálo ASW 15.
Koupil jsem ho ve verzi ARF což aktualně považuju za chybu protože ve výsledku jsem musel měnit jedno servo - u puvodniho byl strženej převod a nakonec i motor a regulátor po zapojení všeho se regl ozval a motor dělal jen cukavé zvuky a i když jsem zkoušel zda neni špatne zapojeni, chyba v přijmači atd.. pořád stejné. naštěstí jsem měl doma motor z cessny 480 od pelikána ( motor je tam uplně identickej ) regl HK 30A které spolu fungovali už v cessně takže jem to jenom přeskládal a vše krásně funguje. Co se týká zpracování je letadlo uděláno dobře je tam pár chronicky známých drobností ale vše snadno řešitelné.

Na radu uživatele K.K. jsem dnes implantoval do křídélek panty MP jet malé, do každeho křidelka 3ks a je to obrovský rozdíl, předtím bylo pracné i rukou ohnout křidelko a po implantaci pantů je to krásně volné takže serva už nemusí trpět.

video funkce křidelek s pantama, předtím šli tak na 1/4 drahy a servo dost bzučelo ted i na plne vychylky uplně v pohodě
http://www.youtube.com/watch?v=KzZFLtEbkFc



Teď už ASW čeká na zálet.

Komentáře

Co jsem koukal tak ještě je někde mají skladem, letadlo je to fakt krásný akorat u mě stále čeká na zálet. Co se týká kvality je fakt super i když drobnosti by se tam našli jako panty atd... ale to vše je popsané u mě nebo u K.K..
27.6.2011 20:58 belmondo77
Čau to jsem zase já tak tohle se mi moc líbí dá se to ještě někde koupit?mám modely od Robbe rád má od nich Mentora a moc spokojenej.
29.5.2011 22:15 K_K
Mix na DX7 určitě půjde .... i když to není tak bolavé bo při přildání plynu se trochu vzpíná - jde to potlačit, ale proč to pořád korigovat, když to jlde naprogramovat :-) ... úpravu křidélek doporučuji, jinak se mi přetěžovali hodně serva na křidélkách (slabá) - viz. velká tuhost mat. - jako pantu. Na svém Eclipsu 7 mám taky křidélka jako klapky a vcelku toho využívám ... v termice + klapky letí "skoro" krokem a lehce stoupá .... no lahoda ... na půl hodinky - 2x vystoupám ... jak se tak dívám na tvoje totky .... asi mám to samé .. 3článek od RAY 1100 (6C) ... tak jsem to tam jen tak tak naskládal ..a to přijímač mám zadlabán a zalepen v kabince :-)) ... regl a aku - viz. tvoje foto 3
POZN. - Jestli to máš v záruce tak to reklamuj ..
Pěkné polétání ......
29.5.2011 21:42 Paczqo
Ahoj zrovna tvoje ASW a diskuze pod ním hrali při rozhodovani velkou roli:-D jsem moc rád že jsem ho pořídil ta elektronika mě trochu štve ale tak jedine co mě to stalo navic bylo servo ostatni byly věci "ze zahradky" takže v pohodě.
Na panty jsem koukal u křidelek že jsou dost tuhý takže taky provedu upravu a ty mixy na o se vrhnu jak bude nějaka chvilka času chci si ještě nastavit klapky sice mám příjmač Spektrum AR 500 a DX7 ale udajně by to mělo jít tak uvidíme.
Jenom se chci zeptat maš tu elektroniku taky tak natěsno ? na 3tí fotce je to jakž takž uklizeno
29.5.2011 21:25 K_K
Zdravím příteli ....
Udělal jsi dobře s koupí ASW 15, mám ho od loňska a jsem s ním velice spokojen. Taktéž jsem ho koupil v "plné" výbavě a žádný problém jsem s elektronikou neměl ... akoráte na křidélkách jsou slabší serva (tuším 4g) a pant z vlastního materiálu letadla kladl velký odpor, tak jsem to rozřízl a vlepil 3 panty na každé křidélko ... a je po problému .... ještě jsem si naprogramoval mix na výškovku a motor (viz. popis u mého ASW 15 - doporučuji).
Tož pěknou zábavu .....
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek