Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1969

Modelář od:1980

Bydliště:Tišnov

Letiště:Borovník

Ukázat přátelům na Facebooku

Spitfire

Parametry

Výrobce: Guillow a Sláva
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 702 mm
Váha: 350 g
Vrtule: GWS 8X6
Motor: E-max
Elektronika: DX-8,Orange 6 ch,
Serva: GWS piko
Baterie: RAY 1100 mAh 2 čl.

Hodnocení

6.22
z 10 | 74 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Toto je další dílo kamaráda Slávy,už tady má Soptwith Camela.Je to opět přestavba gumáka na elektro.Stavba byla velká piplačka a ještě větší vývoj.Bylo potřeba vymyslet kastlík na baterku,udělat křidýlka,vymyslet uložení serv v křídle,protože profil není zrovna moc tlustý a zabudování serv moc neusnadňuje,taky zmenšit vzepětí a při stavbě provést kvůli tomu potřebné úpravy kostry křídla.Ale nakonec se zadařilo.Chtěl jsem jej nastříkat modrou barvou,létaly tak na Maltě a taky proto,zelená a hnědá mi už leze krkem.Modré Spity měla i akro skupina Blue Angels.Povrchovka není přesně maketová,šlo mi o tu modrou barvu,obtisky jsou od výrobce,který by se měl nad jejich barevným provedením,stejně tak nad hovadskými chladiči,hluboce zamyslet.
Zatím ještě neletěl,čeká se,až napadne nějaký snížek nebo až vyleze tráva.Je to přece jen papíráček a nerad bych ho hned poškodil.

Komentáře

Nepopírám že to není možné.. ono těch Spitfiru po válce létalo v lecjakých barvách. No a Savex?... Jsou tam fotky i zákazníků... Ale Spitfire jako "Miss America" to je vážně úlet.
24.6.2015 19:31 Juris
marianmacek:božínku,ty si myslíš,že jsem tak blbej?Byl minimálně 1 Spit v barvách BA.Byl odzbrojenej,bez zaměřovače a bez pancéřovýho čelního štítku.Když se podíváš na Savex,má ho tam ve fotkách modelů Spitfire.Asi si to z prstu nevycucal.Hledám fotku předlohy a nemůžu nic zatím najít.Stopro jsem ho viděl.
24.6.2015 12:54 marianmacek
Asi nevieš na akých lietadlách lieta lieta akrobatická skupina Blue Angels. Tak tu je malá pomôcka:

http://www.blueangels.navy.mil/aircraft/

23.6.2015 22:13 Juris
a tady pro ty...adresa na Spita Blů Endžl od pana Sádla-Savox.Stačí okopírovat a strčit do vyhledávača.

http://www.savex.cz/foto.php?lang=cz&foto=blu1.jpg&model=Supermarine%20Spitfire%20MK%20Vb
23.6.2015 22:01 Juris
Nojo,pro opravdové znalce Spitů,kteří se bez Gůglu nedokážou vykálet,bych tady vzkázal,aby mě už víc neotravovali svýma stupiditama a podívali se na stránky Václava Sádla,kterej dělal kompozitový modrý Spity Blů Endžlů a kdo zná YT se může podívat na Spitfire over Malta,kde nečekaně jeden modrej líce,kdo by to řek,zrovna nad Maltou.
23.6.2015 18:34 marianmacek



8.2.2015 22:29 JIRKAA
Modré Spity měla i akro skupina Blue Angels.....a k tomu jste došel jak?

Tak toto by zaujímalo aj mňa.... Ani GOOGLE o tom nič nevie............
8.2.2015 22:29 JIRKAA
Modré Spity měla i akro skupina Blue Angels.....a k tomu jste došel jak?
30.8.2013 14:36 Vladan
Poctivá práce..... 5
27.4.2013 14:01 Martin Čermák
27.4.2013 13:41 Martin Čermák
Zdravím, moc se mi tento model líbí a chtěl bych se zeptat jestli je někde na netu plánek . Nebo jestli by šlo ho třeba naskenovat a poslat na mail. děkuji a letu zdar !
22.1.2012 08:05 Pitrs55
Pěkná práce (5)
6.3.2011 10:26 Juris
Tak včera proběhl zálet.Musel jsem si dát napřed nějaký kondiční let po zimě se spalovákem,abych se patřičně rozhýbal.No a pak to přišlo.Musel jsem, ho spárovat,ruky se mě klepaly,nedařilo se zapojit baterku k reglu.Nakonec se vše zdařilo,kontrola výchylek a Spitík byl nachystaný.Vzhledem k silnému rozmydlenému větru jsem ho nechal hodit kamaráda,byl jsem dost vybátý.Tak ho teda hodil a neuvěřitelné se stalo skutkem-ono to letělo.Vítězství ducha nad hmotou.Dost se sice vzpínal-výrobce má stabilizátor výškovky natažený-je to gumák.Ale v pohodě jsem trimem potlačil,ještě 3 cvaky doleva a pak už jsem se v rámci možností kochal.Není nijak přemotorovaný,je spíše takový odpočinkový.Motor a vrtule je set na 3čl.,ale ten se do něho nevejde.Vyzkouším ještě těžší vrtuli,ale to až uvidím,jak poletí v lepším počasí.Na řízení hodný,zcela bezproblémový a ta modrá v luftě+celkový vzhled,nádhera.Přistával jsem s flaperóny dolů,cca 4 mm,ale Spit v půlmetru nad zemí plaval a plaval a plaval až ho nakopl z boku poryv a hodil ho do zasetého.Stačil jsem srovnat křídla do horizontu,takže hvězda se nekonala a sedl pěkně na chladiče do blata.Takže maximální spokojenost a pěkně jsme to se Slávem stavitelem zapili:-))
24.2.2011 20:39 Wojtek_I
Fantastic job. (5)
20.2.2011 17:56 DAF
Dík za informaci. Nějak mě to začalo táhnout ke dvěma křídlům. Práve už doma mám jednoho Stearmanna, zatím ale nebyl čas ho dostat do vzduchu :-(, Mám doma zvětšený plán na S.E.5a od Fary (tak snad jednou, byl by samozřejmě na 4T). Teď jsem se zbláznil a jednoho dvouplocha se snažím vykutit sám (Great Lakes, monografie RCR 4/2009). Velblouda, ani Fokkery se mi stavět nechce, nějak mě tyhle typy netáhnou, ale bud Stearmann, nebo ta S.E.5 od nich by šly.No, a krátké čumáky se vždy musely dost dovažovat (Tempest/Typhoon, Avia B-122). Ještě by mě bral jeden dvouploch - SPAD VII/XIII. No, plány jsou plány... Tak letu zdar.
20.2.2011 11:54 Juris
Jj,jak poletí napíšu.Desky,s předseknutými díly je potřeba pořádně ze spodu ošmirglovat a pak jdou s opatrností vypáchat.Ale stane se,že občas něco upadne a pak to musíš dolepit.Dělat znovu nebylo potřeba nic.Před Spitem Sláva stavěl Camela a tam to bylo horší,musely se dělat znovu podélníky od kabiny k ocasu-původní byly lagric a nalakovaný papír by je zdeformoval.Teď staví od téže firmy Cesnu 172 a tam ty díly vypadají dobře.Ještě j těm dvouplochům,volil bych něco s delším předkem,špatně se pak nahání těžiště a je nutno cpát do předku olovo.
20.2.2011 09:08 DAF
Model vypadá moc pěkně a je na něm vidět kus práce. Poděl se pak také o zkušenosti s létáním. Chci se ale také zeptat, jak je to s kvalitou dílu. Podle Pelikána jsou u těchto stavebnic sekané, s čímž má poměrně špatné zkušenosti ze stavby Pipera od SIGu (prolomení hran, vytržený matreriál a z toho vyplývající nutnost některé díly udělat znovu). Chtěl bych si z této série také něco koupit, nějakého dvouplocha, asi Stearmanna.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek