Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1991

Modelář od:2004

Bydliště:Újezd u Brna

Web:www.mkalka.cz

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Super Brigadier

Parametry

Kategorie: Ostatní
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1460 mm
Váha: 1010 g
Vrtule: 9x4
Motor: Modela MVVS Junior 2
Elektronika: přijímač Spektrum
Serva: 3x mikro servo (9g) co se doma našlo
Baterie: 4x AA

Hodnocení

8.5
z 10 | 16 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Replika amerického motorového modelu (konstruktéři Bill Effinger a Henry Struck) z roku 1949, rozpětí 1460 mm, motor žhavík MVVS 2.
Postaven z klasického materiálu – balza, překližka, potažen Vliesem.
Svoji premiéru měl na 8.ME historických modelů v Jeseníkách v roce 2010, kde i přes své menší rozměry skončil v konkurenci 28. soutěžících modelů na 17. místě.

Komentáře

Mám podobně předělaný motor Junior z verze "D". Výměnou vložky a hlavy vzniklo "G". Jinak po drobné úpravě by do toho mohla jít vložka z MVVS 2. Rozdíl je v opoře vložky, zatímco Junior má vložku opřenou dole v bloku o osazení v karteru, MVVS vložka má nahoře osazení, které se opírá o vrchní část kareteru. Po odstranění osazení by měla vložka zapadnou a opřít se o spodek, tak jako původní ocelová. Píst s čepem a ojnice podle mých zkoušek také odpovídá. Úpravu vložky jsem zatím nedělal, ale zkoušel jsem, že skutečně jde zasunout do karteru Juniora. Bylo by zajímavé zjistit případnou změnu výkonnostních parametrů po použití vložky ABC. Mám jinak kontakt na pána, který nabízel ND na MVVS 2 a Junior 2 (obou verzí). Další úpravu jsem sice také nezkoušel, ale jen o ní četl. Údajně se dá původní karburátor vyměnit za karbec z ASP 2,0/2,5 (.12/.15) a má s ním mít lepší chod. Jestli se jednou naštvu, tak to vyzkouším, protože mám i tenhle motor, tak výměna a vyzkoušení nebude problém (jen časový).
6.12.2010 22:49 Mick
Díky za připomínku, ale pravda je i přesto trochu někde jinde. Jde o motor Modela MVVS Junior 2 DFS (kat. č. 3011). Mám i originální krabičku s cenou 295 Kčs :-D Motor má seřízlou vložku, je předělán na žhavíka, a to s použitím žhavící hlavy a karburátoru pravděpodobně z motoru Junior 2G. Za svých časů chodil perfektně (lítal v dvouplošníku Safír), teď už je trochu vyběhanej, tak akorát, jak je potřeba do historika...
6.12.2010 18:43 DAF
Model je moc pěkný. Jen technická připomínka, motor je zjevně Modela Junior 2G, nikoliv MVVS 2 (rozdíly Junior/MVVS - kluzné ložisko kliky/valiva ložiska, 3 šrouby na hlavě/4 šrouby, obdelníkový výfukový otvor/kruhový, připevnění tlumiče 2 šrouby přes patky/drátěný háček a možnost tlumič natočit, každý má trochu jiný karburátor, i když v obou případech stejné koncepce). Tak přeju hodně úspěchů v soutěžích. Také mám v plánu jednou si postavit historika (P-912 Rata), ale opravdu až jednou....
6.12.2010 17:58 JASSoft
I když mladý, tak už Pan modelář
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek