Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1963

Modelář od:1975

Bydliště:Jihlava

Web:http://jrc-airport.webnode.cz/

Modelaření jsem opustil před 25-ti lety. Zpět mě navrátil až můj syn. http://www.rcalbum.com/index.php

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Blade

Parametry

Výrobce: Free Air
Kategorie: 3D akrobat
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 850 mm
Délka: 750 mm
Váha: 360 g
Plocha křídla: 16 dm2
Vrtule: APC 9x4,7 sf
Motor: Power HD 2826-12 1380kv
Elektronika: ESC PHD 20A
Serva: 3x s-75 eflite
Baterie: Rhino 3x Lipo 1050mAh

Hodnocení

7
z 10 | 10 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Blade je určen pro všechny příznivce létání, které učarovaly modely typu "shock fly". Díky zvolené koncepci, může směle čelit svým konkurentům. Model je vyroben z EPP, a je doplněn několika uhlíkovými komponenty. Je to ideální model do haly, ale i na venkovní létání v klidném počasí. Jedná se o model, se kterým můžete bez obav "viset" třeba i v ložnici.

Modelařinou jsem se zabýval asi tak před 30-ti lety. Výběr v materiálu tenkrát takový nebyl. Měl jsem modely na různé pohony, od gumy až po sifonové bombičky. Před koupí pořádného motoru a RC soupravy jsem toho z finančních důvodů zanechal. K modelaření, tedy zatím k létání, mě navrátil až můj syn http://www.rcalbum.com/index.php?sum=316 Asi po čtyřech letech technické podpory jsem se rozhodl pro svůj model. Má nezkušenost s materiálem EPP vedla k tomu, že jsem z modelu udělal spíše padající závaží. Největší chybou byla váha modelu a silný motor. Vzhledem k tomu, že jsem plánoval létat pouze venku a u nás na vysočině takřka bezvětří není, použil jsem více uhlíku, než bylo v návodu. Takže váha vzrostla z plánovaných 170g na 360g. Při plné rychlosti se celý model rozkmital, let bez motoru připomínal spíš pád. Po pár startech, kdy jsem si myslel, že mám model v ruce, následovalo pár akrobatických prvků. Následek – odlomení křídla od trupu. Po opravě následovalo jedno přistání do trávy při plné rychlosti a tím byl model odepsán. Došlo k odlomení spodní části trupu s podvozkem a odpadl předek s motorem. RC vybavení čeká na další model.

Komentáře

jojo kolem 200 g je to paráda :-) a je to jediný éro co dokáže loping na 1,5 metrech.. to jsou ty plovoucí kormidla no.. je to super blbůstka na zahradu i na doma :D
4.4.2011 20:15 volmar16
Blade je super :) ze neletel bez motoru ?? no profil to sice ná ale i tak docela klouzal, nevím co jsi čekal od 3D akrobata s profilem rovný desky :D to není éro na termiku, ale je dělaný na to aby lítalo pod plynem. Já ho měl a i bez tý náběžky jsem si sním užíval halu hezky :) Ale je fakt že jsem ho měl asi za 200 až 210g.
4.4.2011 16:35 davidmorelli
Blade je super model jen nesmí vážit jako cihla!! koukám že větší přijímač uz neprodávali co...... a Blade s tou silnější náběžkou lítá naprosto pomalinku a pohodově :-)
4.4.2011 15:42 Pert
Má pravdu ten chlapec (ubosek). Měl jsem jeho menšího brášku mikro Blad a polítání nic moc, spíš nic než moc.
Když už šokáče tak z depronu. Plánků je dost a venku za bezvětří to lítá taky. Ale zase profil je profil.
Jak se to chová s tou zesílenou náběžkou? To musí snad i couvat. Ten můj letěl dopředu jen pod motorem a o plachtění ani nemluvím.
4.4.2011 15:39 Blamil
Díky za radu. Flesh je v plánu pro tento rok.
4.4.2011 15:08 ubosek
toto je hrozny model, kup si flasha od rcf alebo Su ktore je viac do vetra od Telinka
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek