Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1983

Modelář od:2009

Bydliště:Praha

Letiště:Slatina

RC auta, lodě, letadla

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Klacík termix

Parametry

Výrobce: dřevokocour
Kategorie: Větroň
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 2000 mm
Délka: 1200 mm
Váha: 470 g
Vrtule: 10/8
Motor: emax 2210/30
Elektronika: čína
Serva: hxt900, t9e
Baterie: hyperion 3s850mAh

Hodnocení

6.86
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Opět pokus o házedlo, resp. termické cosi, co dopadlo jako motorový větroň. Po dnešním úspěšném záletu musím konstatovat, že jde spíše o srandolet díky použitému materiálu a "zkušenostem" stavitele. Ocas se kroutí vzhledem k nedostatečně pevné trubce, což se může zdát jako vada, ale při letu a mírnějším větru má alespoň člověk co dělat - snažit se zkrotit téměř nezkrotitelné ))) Gondola je krátká, těžiště kdesi v polovině křídla...
Co se týká pohonu, tak je plně dostačující na rychlé, klidně i 90st. stoupání. Nicméně půjde pryč, gondolu prodloužím, vyvážim a snad bude model jako termický sváteční éro fungovat.

Komentáře

Čau, dík za info a link. Jak píšeš, potřebuji dovážit předek, páč hmotnost baterek bohužel nestačila(verze házedlo). S motorem je to lepší, ale už není prostor pro další závaží nebo větší/těžší baterku. Nicméně, pokud bych více studoval a poučil se z chyb jiných, třeba bych toto neřešil. Na druhou stranu se raději poučím z vlastních pokusů,omylů. Koneckonců éro funguje a věřím, že po drobných úpravách s ním bude ještě větší sranda než nyní.
26.4.2010 17:26 veka1
[url][/url]Nazdar.
Jaký souvis má poloha těžiště s délkou gondoly...teda kromě toho , že by jsi pro dosažení správné polohy těžiště ,musel model dovážit olovem , protože hmotnost vybavení nestačí?
... těžiště je místo , pro které platí rovnováha aerodynamických a hmotových sil . A to i v případě ,že tam nebude vůbec žádná gondola !!

Skus postudovat aspoň tohle : http://www.vekamodel.cz/dilna.html ,hned první odkaz ....

Pozn. za určitých podmínek lze mít těžiště posunuté dozadu i více než 50% SAT (např. volné model.y F1A, F14E... ) to však předpokládá větší plochu VOP , případně nosný profil. na VOP. Takový model má sice minimální opadaání (to je cíl) , ale v jiných letových režimech má vlastnosti ,pro řízení rádiem zcela nevhodné.
veka1
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek