Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Ratíškovice

Ukázat přátelům na Facebooku

Piper Vagabund - už nežije :(

Parametry

Výrobce: F. Šnajdr (plán Fara)
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Vrtule: APC 9x5
Motor: MVVS 3.5
Elektronika: přijímač MZK 40 MHz
Serva: hitec standart 4x
Baterie: Eneloop 4čl.

Hodnocení

9
z 10 | 18 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Velice hodné éro pro pohodové polétání, vnímám jej jako poctivou klasickou stavbu, jež má můj velký obdiv.
Je to můj první spalovák a letadlo takového typu a konstrukce a jako takové asi nikdy nepujde z domu... to ho dám radši ke stropu :)

Komentáře

Zamáčkni slzu, a sežen si nějaké jiné poletovadlo, tohle tu klidně nech. Zatím nikde není pravidlo, že zrušená éra se mažou. Já tam mám také jedno zrušené, no a co.
18.4.2010 08:27 Fl_nker
Netuším přesně, éro ohluchlo a pod plynem v sestupné zatačce k zemi, mám podezdření na napájení, ale těžko soudit když je 4čl. naražený, rušení to nebylo, ruky taky ne, spíš jsem něco podělal na zemi. Stavět ho určitě nebudu, na to nemám...
Možu to tu nechat ty fotky nebo to mosím zrušit?
17.4.2010 20:20 DAF
Škoda ho. Kdybys nebydlel tak daleko, mohli jsme dát skupinové létání :-). Kdyby se ti náhodou zachtělo to znovu postavit a neměl bys plán (říkal jsi, že to je koupené), tak ten mám. P.S. Co se stalo, ruce, rušení, či jiná technická závada?
17.4.2010 19:35 Fl_nker
tak ode dneška o éru pouze v minulém čase........ jdu sa ožrat
16.4.2010 17:25 DAF
Tak to jo, já myslel, že jsi to tak stavěl. Mám doma ještě z ABC třípohled v barvě a k tomu plánek (nutno zvětšit) na motor Model0.27 ccm CO2, popř. na gumu, a ten jsem použil při markingu svého modelu. Proto jsem si dovoli "kritizovat". Jinak tam termika byl omyl :-). Vyletěl jsem a nechal nastoupat cca do nějakých 100 - 150 m (nemám měřák, jen odhad) a tak si tam v klidu poletuju a najednou jsem zjistil, že éro skoro nevidím a je těsně pod mrakem. Brbalo to na necelého půl plynu, kdy mám vyzkoušené, že to létá rovně v jedné letové hladině. Má to poměrně velké křídlo, a tím pádem relativně malé plošné zatížení, a potřebná rychlost není vysoká, takže opravdu chytit termiku, navíc i záměrně, by neměl být zas až tak velký problém.
16.4.2010 16:01 Fl_nker
podrobnější info dodám, fotky také. Přesně jak říkáš DAF, pohodové odpočinkové éro, někdy mu dám kapky jindy zase jen tak probrblám přes celou délku vzletovky :) tu termiku musim skusit, ale myslím, že to bude těžké... uvidím. Co se týče vzhledu - již jsem tak koupil a vůbec mě to netlačí, mám to v první řadě pro radost :) Děkuji všem za hodnocení, jakmile se uvidím se stavitelem p. Šnajdrem hned vyřídím :)
15.4.2010 20:26 DAF
Konečně zase normální éro, které vypadá jako éro. Kolik ti to váží? Já jsem na cca 1600g a honím to ASP .15 (2,5ccm). Kdybys měl víc fotek,nezlobil bych se, možná nejen já. Napiš i něco o létání s ním. Já to mám za pohodové odpočinkové letadlo, kdy po startu jdu na neclého půl plynu a jen tak turisticky kroužím kolem. Dokonce se mi jednou podařilo chytit termiku a málem mi uletěl. Jen poznámka k povrchu. Podle materiálů, které mám k dispozici, nebyla na křídle imatrikulace (a křidélka byla ve žluté barvě)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek