Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Kralupy

Letiště:Trněný újezd

ICQ:206774348

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

SU - 27 Flanker

Parametry

Výrobce: Freeair
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 580 mm
Délka: 850 mm
Váha: 440 g
Vrtule: APC 7 x 5 E
Motor: Emax CF - 2812
Elektronika: Regl. Turnigy Plush 30A, MZK Sexta mini
Serva: 2x HS - 55
Baterie: LiPol 3s1p 1600mAh 35C Hyperion G3 VX

Hodnocení

6.57
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tento stroj jsem pořídil na Model hobby v Letňanech na podzim roku 2009. Na první pohled se mi líbil a při pomyšlení, že se mi doma válel nevyužitý motor, bylo rozhodnuto.

Stavba byla celkem rychlá, ale zato opravdu prudérní. Spousta věcí je řešeno absolutně nesmyslně a některé dokonce tak, že člověk musí řezat drak modelu, aby se k nim dostal... Každopádně se podařilo a prvně model "letěl" ještě na podzim. Původní příjímač Hitec HFS - 05 MS však nepřestál velké proudy na dlouhých vodičích blízko sebe a model byl neřiditelný. Přes zimu tedy odpočíval na skříni a teď na jaře dostal nový příjímač a to MZK Sesta mini. S tím už je to lepší, ale stále to není ono. Sem tam to prostě "kopne". Asi by v tomto případě bylo řešení 2,4 Ghz. Je však možné, že je to i mojí vysílačkou, která je lehce pofidérní. Ostatním to totiž funguje i s mnohem horšími přijímačí, takže si troufám tvrdit, že chyba je v mé vysílačce.

Letový projev je celkem dobrý, ale asi je potřeba si pohrát s vyosením motoru a to mě teda moc nebaví. Tak rychlý, jak jsem čekal není, ale já jsem jej pořídil v domnění, že to bude "žhavá střela". Nicméně pomalu to také neletí. Přebytek tahu pro svižné kolmé stoupání je, ale rychleji tento materiál už prostě neumí. Víceméně letí tam, kam ho pošlu a je celkem hodný. Při přetažení se pouze prosedá, ale na přistání je lepší ho posadit spíše na rychlosti, než úplně na minimálce. Lépe pak drží stopu.

Odběr na zemi je ke 20A a příkon kolem 200W. V této konfiguraci je letový čas cca 10 minut a je to tak akorát.

Pro někoho, kdo chce něco maličko rychlejšího, je podle mne tento model tak akorát. Pro jiné (jako já), kteří hledají něco přece jen rychlejšího a lehce adrenalinového, je však tenhle model jen takové zpestření.

Pozn: Model je na prodej. (Bez přijímače a baterie) Nehavarován, letěl cca 5-10x. Případní zájemci nechť se ozvou na můj mail: Prochazka0Jan@seznam.cz ... Já chci prostě něco rychlejšího :o)

Edit: Model prodán.

Komentáře

Bohuzel zadny planek nemam. Model je prodavany jako stavebnice firmou Freeair.
28.8.2010 12:03 Karel Blažek
Mě líbí.
Nebyl by prosím plánek?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek