Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1969

Modelář od:2008

Bydliště:Ostrava

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

SU26M

Parametry

Výrobce: Parkzone
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 400 mm
Délka: 366 mm
Váha: 33 g
Vrtule: původní 160x70, nyní 125x110
Motor: stejnosměrný
Elektronika: přij. AR 6400
Serva: mikro spíše piko
Baterie: 1s 110 mAh

Hodnocení

8.25
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Po Vaporu (s kterým jsem velmi spokojen) můj další model od Parkzone. Opravdu velmi slušně líítá nato jaký to je prcek. Doporučuji zalétávat na louce za bezvětří a ne v hale. Budete mít na vše víc času.
První dojmy:
první věc, která se nepovedla je vrtule. U spojení s hřídelí je velmi tenká a při druhém přistání se zlomila, a to nebyla žádná velká šlupka. V balení je sice ještě jedna, ale již jsem ji nedával a zkusil experimentovat. Ze zlomené vrtule jsem zbytek se závitem (1,5 mm) obrousil dokulata tak, aby vlezla do otvoru vrtule gws 5x3. Po našrubování model létal vcelku dobře, ale pak jsem doma našel ještě vrtuli Gunter 125x110 (cca 4,9x4,3) i s kuželem. Ta se zdá je to pravé ořechové. Do kuželu této vrtule jsem však musel vlepit bužírku z táhla (otvor kužele byl moc velký) a pak našroubovat na hřídel motoru. Není to ale úplně ono, bude třeba ještě nějak doladit. Nejlepší by byl vlastní unašeč, ještě na tom budu pracovat. Každopádně se s tímhle v Parkzone moc nevytáhli.

Další věc je uchycení baterie na suchý zip. Nedrží to tak jak by si člověk přál. Asi nalepím přes bateriový prostor tenký proužek suchého zipu.

Poslední drobností, která mne mrzí u výrobce jakým Parkzone je, že si nedali moc záležet na barevném provedení modelu. Dokresli jsem trochu čumák a za kabinou. Design mohl být oravdu lepší, nebo celé letadlo stříklé do jiné barvy.

Všechny tyto nedostatky, které jsem popsal Vám však sučko vynahradí při letu. Lítá to prostě nádherně. (Není však pro začátečníky.) Pokud uvažujete o mikromodelu do haly (nebo ven do bezvětří - létal jsem i s mírným vánkem) nevymýšlejte vymyšlené a jděte do toho.
a na závěr jedna výtka našim prodejcům - nahradní baterie se prodávají od 260 do 290 Kč ( v zahraničí za 2 dolary) a to je pánové slušně řečeno "hnus".

Komentáře

Dodělal jsem uchycení na vrtule gws viz foto a další info na http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=288436#288436
8.10.2009 20:02 Murphy_Travex
Přesně tak. Bohužel nebo bohudík je to všechno na jednom tištěném spoji - regl, přijímač a dvě serva. Hodně dalších fotek je na http://www.astramodel.cz/podrobnosti_prehled.php?kod=PKZ3580 video bohužel žádné nemám - nějak nestíhám lítat a ještě se točit - zkus youtube, něco tam je
8.10.2009 15:11 Rajny
prijimac nebude stacit, protoze je v tom modelu ridici jednotka, ktera tvori prijimac, regulator a serva, mrkni na tohle http://www.parkzone.com/Products/Gallery.aspx?ProdID=PKZ3580&Index=4
8.10.2009 09:13 Masoxik
Ahoj, ten model vypada moc hezky. Mohl bych Te poprosit o nejake foto umisteni elektroniky a batt? premyslim ze si ho koupim ,ale musim do toho dat vlastni prijimac, protoze moje RC neni s DSM2 kompat. nemas nejake vid z letani?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek