Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1956

Modelář od:1968

Bydliště:Brno

Letiště:Brno - Obřany

Od Optic6 přes DX7 jsem zatim skončil u DX8.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Accipiter Badius II

Parametry

Výrobce: China
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Jiný materiál
Rozpětí: 1080 mm
Délka: 820 mm
Váha: 500 g
Plocha křídla: 14 dm2
Vrtule: Sklopka 7×4
Motor: MIG 280
Elektronika: JES 020
Serva: 2×NARO MAX BB
Baterie: LiPo 2S1P 1350mAh

Hodnocení

7
z 10 | 10 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Můj první model po X letech má pohnutou historii. Táhlo mi tehdy na padesát a kamarádi (i kamarádky) nenápadně zjišťovali, co bych tak mohl chtít. Nevěděl jsem to ani já. Až jsem si vzpoměl na Jirku, souseda odnaproti, který mě několik let lákal zpět k modelařině. A bylo rozhodnuto - chci letadlo. Na začátek nějaký set. O svých schopnostech jsem si nedělal žádné iluze, když jsem modelařil, tak na rádio peníze nebyly a kostru posledního modelu větroně sežraly po svatbě na půdě myši. Takže jsem začínal po cca osmadvaceti letech od úplného začátku. Musím říct, že když jsem poprvé navštívil modelářskou prodejnu, tak jsem "čuměl jako péro" O tolika věcech, materiálu a technice se nám kdysi nezdálo ani v nejdivočejších modelářských snech!
A pak začalo to nejhezčí - seznamování se s novým letadlem, první pokusy o lítání, první pády, a taky první úspěšný let! A přistání! Přišly samozřejmě školácké chyby, lepení a opravování. Naštěstí všechny díly byly skladem :o). A taky začalo vylepšování. Nová serva, motor, regulátor...A nakonec po pár měsících došlo i na rádio. Optic6 s Elektronem nahradil to původní a zase přišlo učení. Dokoupil jsem i akro křídlo a doplnil do Badiuse dvě serva na křidýlka (viz třetí fotka). Na chvíli jsem do něho vrazil i stříďák, to byla raketa :o). Nicméně můžu říct, že na učení mi posloužil dobře a dalo se lítat i s původní výbavou.

Komentáře

s hodnocením jsi uhádl :) a ty lyže jsou super na krásný zimní podvečery ... měl jsem tenkrát lyže na cessně ale ty byly "homemade "a ty starty ... to byla radost :)
20.9.2009 13:13 Nevlad
Na co má špatný hodnocení vliv? Jestli na moje spaní, tak to mám dobrý :o). Lyže jsou od Reicharda http://reichard.cz/eshop/product_info.php?products_id=3011 . Bohužel jsem s nima letěl za tři roky kvůli počasí jen jednou. Teď si je chystám na Piper Cub, tomu budou slušet líp. S tím Badiusem to byl jen takový hybrid. Ale start i přistání byly krásné!!!
20.9.2009 13:00 maca_iq
to já jen abys nedostaval spatny hodnocení :) jelikož už to dva předemnou stihly ....čoveče ty lyže jsou pěkný :)kde jsi je splašil ?
20.9.2009 12:45 Peppy
Tak potom naco to sem davas tak hrrrrrrr. Sak si to sem mal dat rovno s FOTO a s popisom
20.9.2009 12:44 Nevlad
Ty jsi na mě moc hrrr, vždyť jsem to tam před pár minutama dal :o))) Postupně to budu doplňovat, fotek mám dost. Taky se musím zorientovat a kouknout, jak a co tam dávají ostatní. Takže dík za trpělivost.
20.9.2009 12:39 maca_iq
chlape hoď sem nějaký popisek a real foto ,ať ti nedávají samý jedničky ...
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek