Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Modelář od:2004

Bydliště:Praha-Východ

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Slope beast

Parametry

Výrobce:
Kategorie: Větroň
Pohon: Bez pohonu
Rozpětí: 1530 mm
Délka: 1060 mm
Váha: 626 g
Plocha křídla: 25.5 dm2
Elektronika: Assan
Serva: HXT900
Baterie: 4x Sanyo NiCd 900mAh

Hodnocení

7.33
z 10 | 9 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model jsem si postavil na svah. Inspirací byly plánky MiniCorada a Ocelota. Optimu je mi líto na svahu ničit. Profil je MH30. Trup balza potažená papírem. Křídlo odporovkou vyříznuté ze Styropuru a polepené papírovou páskou. Povrchovka je Styrobarvami ve spreji. Na trupu je obyčejná syntetika. Jedná se o můj první stroj s motýlem tak snad zálet dopadne dobře. Křídlo se mi pořád kroutilo. Podařilo se až na potřetí s uspokojivým výsledkem. I negativy celkem vyšly jen se pokazilo původně malé vzepětí. Momentálně je mírně záporné. Za letu se asi srovná na "0". Pevnost křídla je překvapivě vysoká.

Držte palce na zálet.

Edit:14.4.09: Tak úspěšně zalétnuto na loučce v Pitkovicích. Po ránu nefoukalo a nebyla ani termika. Letí rovně a hezky klouže. Je příčně dost obratné, ale to je asi vzepětím. Podélně mi zpočátku houpalo, ale dovážením to celkem zmizelo. Musím počkat na vhodnější vítr a doladit na svahu. Takhle je moc málo času na nějaké výzkumy. Lety 10s jsou na nic.
Celkově zatím spokojenost.

Edit: 11.9.09: Na svahu se u modelu projevovala příčná nestabilita způsobená nulovým vzepětím. Dodělal jsem tedy winglety a nyní létá už stabilně. Pro naložení do silnějšího větru jsem v trupu dodělal kapsu na olovo. Bohužel mi tam dost překážejí táhla a tak se vejde jen 80g. Ke zvýšení pronikavosti jsem potáhnul křídlo lepenkou. Nyní čekám na vhodný vítr, abych mohl model otestovat. Na to že jsem ho chtěl původně zahodit se z něj klube můj oblíbenec. Nevypadá sice nijak super, ale je velice pevný a hodný.

Edit 4.2.10: Model se s Winglety zklidnil a létá na svahu velice dobře. Se závažím zalétá i v uragánu. Křídlo jsem potáhnul lepenkou pro zvýšení pronikavosti a opravdu to funguje :-)

Komentáře

Jako vizualně žádný zázrak, co si budeme povídat, ale myslím, že by to mohlo fungovat a to je v tomto případě asi to hlavní. Docela rád bych to také viděl v akci!
16.4.2009 14:38 vasin
Pěkný to máš chlape, až bude příhodnej vítr dej vědět šel bych s tebou .
15.4.2009 19:52 Lindbergh
Mně osobně se to líbí a to hlavně proto, že v tom vidím kouzlo praktičnosti. Pokud jsi to éro vyráběl proto, že nechceš kurvit hezké drahé éro na svahu (já sám lítám na svahu s Filipem 600 a pokud slaboučký vítr dovolí tak i s F3K LongShotem a vidím jak dostávají čočku), tak je to velmi dobrý a hlavně PRAKTICKÝ nápad... Vnuklo mně to myšlenku, postavit si nějakého otloukánka na tréning na svahu také. Takže...Díky za inspiraci :-)
14.4.2009 12:01 wroum
Vigo: neboj, me se to dotknout nemuze, jen sem si neodpustil rypnuti, protoze na 1. (ani druhej, treti) pohled to nema s MC ani s Ocelotem, vlastne s nicim seriovym nic spolecnyho. Kazdopadne litat by to melo. Drzim palce pri zaletu.

14.4.2009 11:24 Vigo
2Wroum: Ocelot a MiniC sloužily jen jako zdroj pro rozměry, proporce, profil atd... Chápu že jako majitele MiniC se tě má poznámka mohla dotknout.

2Abu: Křídlo ze zužuje z 180 na 150mm. Je to dost podobné jako u jiných strojů téhle kategorie. Prkno z toho opticky dělají ty malé koncové oblouky. Přemýšlím nad zakoupením těch laminátových co jsou na Optimě.
Kabely pro serva nevedou po povrchu jak se může zdát. Jsou zcela zapuštěné do drážky. Přelepeno je lepenkou právě aby nebyl narušen tvar profilu.
Pruhy jsou obyčejná zelená lepenka a vidět budou :D
14.4.2009 10:21 Abu
Trochu ti to zkritizuji - kridlo melo mit vetsi zestihleni ke konci, takhle je to zbytecny prkno. Proc si nedal ty kabliky k servum dovnitr? Kouzlis s tenkym profilem aby to pronikalo a pak tam prilepis skelnou paskou kabel. Noa ty zeleny pruhy, kdyz si odmyslim hnusnou barvu, tak jsou moc uzky a nebudou videt.
14.4.2009 09:15 wroum
Inspirací byly plánky MiniCorada a Ocelota.
to byla ale veeeeelmi volna inspirace :-)
14.4.2009 07:22 Trey
vypadá to dobře
14.4.2009 00:09 were
Drzime, jasna vec! Pak dej vedet jak to lita!
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek