Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1959

Modelář od:1967

Bydliště:Bohumileč

Letiště:Rokytno

Web:http://vekamodel.cz/

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Upoutaný akrobat kategorie F2B

Parametry

Výrobce: ja
Kategorie: Ostatní
Materiál: Laminát + balza
Rozpětí: 1500 mm
Délka: 1100 mm
Váha: 1650 g
Plocha křídla: 46.5 dm2
Vrtule: Vlastní dřevěná 320/120
Motor: MVVS GRRT 6,5ccm.

Hodnocení

8.5
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model na fotkách považuji za důležitý mezník v realizaci mých modelářských snů v kategorii upoutaných akrobatických modelů F2B. .
Při jeho návrhu a výrobě, jsem se snažil využít maximum svých stávajících teoretických znalostí a praktických dovedností(psal se r.1989).
Jestli se mě to povedlo,jak model lítal , kolik problémů jsem musel vyřešit, než jsem s ním dosáhl „metu nejvyšší“ , si můžete přečíst zde:
http://www.vekamodel.cz/f2b-pcls-progresiv-control-line-system/Zvláštností je , že kromě soutěžních úspěchů , se na první z celkem tří postavených kusů , váže „smutné povídání “ o předvádění ,které mohlo končit ublížením na zdraví až smrtí.
Věřím , že moje nepříjemná zkušenost (popsaná ve výše zmíněném článku - viz odkaz) může být „ ukazovátkem“, kudy nevede bezpečná cesta, při provozování naše modelářské zábavy.

Poz. současný stav účkařského stadionu v Hradci Králové a jeho vzhled po rekonstrukci v roce 1992, těsně před MS (celkový pohled) ,si můžete prohlédnout na posledních 4 fotkách. Víc fotek modelu a stadionu v HK je úpně dolu , pod článkem v odkaze.

zdraví veka1

Komentáře

Nazdar.
Těch fotek stadionu v zuboženém stavu mám možná 50.
Ano máš pravdu. v současné době je problém to uhlídat. Kdo může likviduje co jde. Kradou trubky , vykrádají klubovnu ,(už tam prakticky nic není) . Bezdomovci bydlí v časoměřičských budkách, "odebírají " elektrřinu a vodu ( z rozvodních sloupků a hydrantů po areálu) zlikvidovali branky, reproduktory, věž.....
Poslední fotka byla focena z manipulční plošiny, postavené na louce mezi silnicí a stadionem. Tuhle fotku dostali v igelitkách všichni účastníci Mistrovsví sveta 92 ,spolu s dalšími propagačními materiály Modelklubu a města HK.
Pozn. na jedné fotce pod článkem(viz odkaz) je vidět i ta louka kde stála plošina. zdraví veka1
26.3.2009 20:30 Voza
Pěkné fotky letiště, jsem taky z HK chodím lítat RC k Pileťáku k letišti, sem k vám zavítám jen na procházkách s dcerkou v kočárku, naposled jsem měl pocit že se vám někdo snažil čórnout pletivo ne? :-( Bylo to někdy na podzim, od té doby jsem tam nebyl... Odkud je focená ta poslední fotka?
26.3.2009 11:28 veka1
Nazdar, díky za pochvalu a za upozornění. na špatně napsaný odkaz.. Upravil jsem to dle tvé rady ,snad to bude funkční .

Poz. ja ti nevím ,ale při pilotáži 2/3 letového času stojím na místě a maluji po obloze figury. Na točení do kolečka nějak moc času nezbývá . Teda , nepočítám povinných 5 kol po vzletu , 6 kol na zádech(bodované obraty) a vždy jedno a půl kola mezi jednotlivými figurami.
26.3.2009 07:29 Pepe_Lopez
Hezké, éro přímo parádní. Kdysi (před hóóódně mnoha lety) jsem si kamarádovo "účko", taky vyzkoušel, ale nějak mě neuchvátilo to točení se dokolečka. Tak jsem tenkrát zůstal u volňásků, na rádio tenkrát nebylo ...

Obrať prosím lomítka v odkazu do prava ... většině prohlížečů to takto nechutná :)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek