Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Modelář od:1968

Bydliště:Praha 10

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

P - 51 Mustang

Parametry

Výrobce: H9/geo
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1480 mm
Délka: 1270 mm
Plocha křídla: 39 dm2
Motor: dříve MVVS 7,5, nyní ASP12,8 4T
Elektronika: Graupner MX 16
Serva: Hitec 422, Hitec 81plyn
Baterie: 5 x NiMh 2100

Hodnocení

8.67
z 10 | 9 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

První snímky jsou s MVVS, teď montáž 12,5 úprava bude vyfocena, úprava kamufláže a imatrikulace - fiction
Tak takhle vypadá se 4taktem, zbývá nádrž a kapotáž motoru, vymyslet vrtuli vyvážit a zvážit.

Komentáře

To: veka1 - určitě máš pravdu souhlasím s Tebou na 99% - to jedno % si nechávám na toto odůvodnění. Zvykneš si na letadlo resp pohled na něj, s letovýma vlastnostma plně souhlasím, ale má to "hodný" profil, tak to nebude žádný fajr. Já to taky nevolil jako své první nebo nedejpánbů na naučení se l/p ale protože jsem viděl pěkně udělanou stavebnici a ještě byla za hóóódně dobrou cenu. Proto do něj cpu to ASPéčko, proto jsem ho polepil jak je, prostě pro radost. Vím že Mustangů na trhu a určitě i lepších je hodně, ale tohle bylo pro mne zatím dostačující. Až doplním galerii zbývajícími asi ještě 6 kousky, tak uvidíš, že nejsem žádný soutěžák ale lítám a stavím si pro radost a vymýšlím blbinky, protože se mi u dospělých eroplánů zavřely dveře a já bez křídel být prostě nemohu existovat. Souhlasím, že je to trochu podvod na zákazníky - opravdu to bude učit se s jedním dvakrát, ale myslím,že když to někdo zvládne jako svůj první model ovládat, vydrží dost dlouho létat se "zabržděným" aby získal rutinu a lítal automaticky, tak po sundání by to nemusel být asi velký problém. Víš sám, že když zalítáváš nový kousek, tak máš taky plný ruce pazourů - nebo já aspoň jo. O to horší, že mám návyky z velkejch a ještě se u toho kroutím. O to větší zločin je akce RC Spitfire!!! Hangar 9 dělá dobře a já za ty peníze neseženu ani materiál, a to jim nedělám reklamu a z amíků mám rád jen letadla. Jo ještě jedna věc - to má pevný podvozek. A hnusnej! Když se to povede a bude to lítat, tak to taky předělám... Hele, jaro ukáže pravou tvář tohoto radobymustanga a rád se podělím o zkušenosti.
4.3.2009 16:15 were
4.3.2009 16:07 were
Ja jsem vzdycky mel za to, ze Mustangy mely problemy s pomerne vysokou pristavaci rychlosti a ze tuhle vlastnost po nich dedi i jejich makety a polomakety - ale mozna to pletu. Sam mam Mustanga na 6,5 a to je presna a obratna stihacka, ktera je ale pritom naprosto pohodova pri pristami a necha se ochotne tahat co to jde. Ja ho ale mam z polystyrenu a epp, takze plosne zatizeni je dost nizke a tim je i nizka minimalka, nicmene mam stejne zkusenosti jako veka1, je to trener a stihacka dohromady
3.3.2009 18:35 veka1
Nazdar geo a kluci. Pěkný model.
Jen ten pocit z toho co vidím a čtu (i na jiných místech DF) je nepříjemný. Uniká mi smysl koncepce. Někdo navrhne výrobek, spustí výrobu a prodej s vědomím , že jeho dílo neplní základní požadavky na něj kladené??
Lidi si to koupí a následně píšou po diskusích, jakýže je to "kurva " stroj , že padá .... a stejně to kupují další a další..
Dále mi hlava nebere ,proč bych se měl učit lítat s rychlým strojem pomalu ,za pomoci slotů, brzd a klapek, když ve finále nic z toho nepoužiju.Po sejmutí "berliček z toho bude stroj s rapidně odlišnými letovými paramery.
Je evidentní , že použití slotu zvedne kritický úhel náběhu .Zlepší se ovladatelnost při malých rychlostech, (vlivem přimknutí proudu vzduchu k povrchu křídla v oblasti křidélek), ale to letadlo by mělo být navržené tak , aby tyto pomůcky nepotřebovalo - leda ,že by z něj nekdo chtěl 3D akrobata.Co se stane až ten slot z křídla zmizí....??.
Smysl plošek na podvozku je taky sporrný. Zbytečný odpor při rozjezdu a vzletu modelu. Před přistáním po vysunutí podvozku nárust klopivého momentu, ve smyslu těžký na hlavu , který podpoří ještě vysunutí klapek. Rozbité proudění kolem křídla. Pak se člověk diví že se letadlo chová divně a nestačí ani plná výchylka výškovky pro kompenzaci momentu. Souběžně roste potřebný úhel náběhua a pri malé rychlosti je na problém uděláno...
Fajn, zvykneš si , už to budeš umět .Sundáš sloty a poletíš. V okamžiku přistání uděláš vše, jak ses to naučil ,ale letadlo nee, všechno bude sakra jinak . Když to zvládneš , bude ti " modelem dovoleno "učit se vše znovu.
Sám vyrábím Mustanga a můžu říct ,že pro celý rozsah použitelných rychlostí nepotřebuje ke kloudnému a přesnému ovládaní, žádné podpůrné zařízení. Z praxe vím , že s ním může klidně začít lítat i člověk , který si neplete pravou , levou , nahoru a dolu. To letadlo letí jako po kolejích.
Podobné vlastnosti jsem se snažil dosáhnout i u dalších svých výrobků (Boeing, Arsenal) , velikostně stejných jako ten Mustang z Hangaru 9. Provozní praxe potvrdila (u obou ) vlastnosti cvičného modelu , kříženého stíhačem.
Když to tedy funguje mě (malý český výrobce) jak to ,že to nefunguje takovým výrobcům a obchodníkům jako je Hangar9 a blbnou j mozgy zákazníkům??
3.3.2009 17:57 geo
čau kluci - za letu jsem jej ještě nezkusil protože byly problémy s MVVS 7,5. Momrntálně aplikuji ASP 12,5 4 T, tak snad na jaře vyzkouším. Jsou to sloty a zároveň to dělá obdélníkové - čili hodné a pomalé - křídlo. Zasahují hluboko dp profilu, tak je po celém rozpětí skoro stejný profil. Dále tam jsou placky na podvozku - ty funfují jako brzdy a k tomu nastavíš klapky jako vztlaky. No a jak píše were až se to naučíš, tak to sundáš a .... rozbiješ??? .. snad ne.
3.3.2009 16:54 were
Co ja vim, tak to k tomu Hangar 9 primo dodava (rika jim NACA Droops nebo tak nejak) aby ta stihacka nebyla takova stihacka :o) nez to clovek zalita a dostane do ruky - rekl bych ze to snizuje pristavaci rychlost a i celkove zlepsuje chovani pri nizsich rychlostech - proste podobne jako sloty nebo Kruegerovy klapky
3.3.2009 12:20 radek
To jsou sloty ne těch náběžkách? To jsem ještě neviděl, pomáhá to za letu?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek