Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1964

Modelář od:1975

Bydliště:Praha 8

Letiště:Devilfield (Ďáblice)

Ukázat přátelům na Facebooku

Messenger Elektro

Parametry

Výrobce: Modela
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 580 mm
Délka: 495 mm
Váha: 200 g
Plocha křídla: 11.7 dm2
Vrtule: GWS 6 x 4
Motor: APC Special + DUALSKY Xcontroler 6A
Elektronika: Hitec HFS 05MS
Serva: 2 x HD 1370
Baterie: 2s LiPol 850 25C RAY

Hodnocení

9
z 10 | 12 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Před časem jsem se ptal na možnou elektrifikaci Messengera od Modely. Stavebnici měl kolega z mladých dob, který ale nyní dělá lodě. Protože éra dělám já, dostal jsem důvěru k dostavbě. Stavbu jsem dostal již rozdělanou, byl hotový trup, části kostry kříděl a S/VOP. Stavba je dle plánu, bez úprav. Jediné úpravy jsou pro montáž motoru APC Special, který dodala firma Abu Power Company (kterému tímto děkuji). Jde o přemotané CéDéčko. Elektronika je částečně od Hořejšího (regl), od Kostky (serva) a Pelikána (baterka a přijímač). Potah je folií Easycover (prostě něco tenkého od Pecky). Na modelu chybí "maketové" doplňky jako válce motoru, kryty podvozku a imatrikulace. Ty první věci asi dodělávat nemá smysl, nelítají a jen zvyšují hmotnost. Nálepky nechť si rozhodne majitel Jura sám zda je nanese. Prý už se těší až to půjde do vzduchu, já jsem také zvědavý. Chce to už jen lepší počasi, nebo halu.

Komentáře

to bernas, model jsem už dávno předal jeho "pánovi" takže už bohužel letové foto moc nedám. Měl jsem něco v mobilu, tak to zkusím vyhledat a případně píchnout sem. Letové vlastnosti modelu byly velmi dobré. Motor upravený z CD mechaniky PC bohatě postačoval. Model nebyl nijak přemotorovaný a dle mého názoru létal velmi realisticky. Rychlost nebyla nijak závratná, dalo se s ním udělat i něco málo z akrobacie. Dokázal jakýsi přemet (na F3 to ale nemá) a vývrtku. Let na hádech jsem vzhledem k velkému vzepětí nezkoušel, a myslím, že ani od originálu se to nečekalo. Folie jako potah byla vyhovující. Je možné, že mírně drsnější potah (Vlies, papír, Mikelanta) by mohly letové vlastnosti ještě zlepšit, ale i tak to byl pohodalet. Má-li doma někdo plánek, nebo ještě nedodělanou stavebnici a chce si zalétat někde za barákem, nebo na trochu větší zahradě, mohu jen doporučit.
11.6.2012 19:48 bermas
Tak jsem se řízením osudu dostal až sem. Protože tu není slibované letové foto, ani zážitky z létání, docela bych uvítal nějakou informaci. Podle aerodynamiků by takhle malé éro potažené folií moc lítat nemělo, tak bych docela rád věděl jaká je praxe.
26.2.2009 08:21 JenikKL
co myslis ze by se stalo, kdybych mu udelal rovny kridlo a dal mu klapky ? Vecer se me zdalo, jak nabaluju na uhlikovou trubku epp :). A trubka je rovna a tu neohnu. hehe
30.1.2009 21:38 DAF
to mbcorp, doufám, že se pak s výsledkem pochlubíš. Vzhledem k počasí jsem s ním ještě nebyl ve vzduchu, ale všechno bude. Snad bude i fotečka a tu bych vložil také.
30.1.2009 20:39 mbcorp
Tak presne tohle mam v planu, sice vlastni povodniho Messengera a este po celkove rekonstrukci ale musel sem ho darovat dedeckovi, moc se mu libil
ted si ho asi take postavim znovu a na RC, vykres k nemu este mam dokonce 2
13.1.2009 20:42 Jurayacht
Tak přesně z nostalgie jsem to éro chtěl dokončit, jenže času málu. Ještě, že mám tak šikovnýho kámoše. Už, aby to šlo do vzduchu. Je to krása.
12.1.2009 16:43 JenikKL
Ahoj. Tak presne to sem nekdy kolem 10roku meho veku stavel a nedodelal taky. Jenze ja uz to ero nemam. A moc bych ho chtel. Nekate planek, nebo tip kde zakoupit stavebnici ? Rad bych si stavbu zopakoval z nostalgickych duvodu. Dííky
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek