Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Modelář od:2010

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Citabria

Parametry

Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1260 mm
Délka: 850 mm
Váha: 1180 g
Plocha křídla: 22.8 dm2
Vrtule: 180/100
Motor: Junior 2ccm GFS
Serva: Hitec HS
Baterie: NiMH

Hodnocení

8.46
z 10 | 13 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model je postaven dle plánku J.Fary... Zatím nemohu přesně hodnotit letové vlastnosti neboť jsem se do vzduchu ještě nedostal.

Tak dnes 23.3.2011 jsem provedl zkušební let.. Start se zdařil na třetí pokus. za letu se letadlo chová celkem klidně a reaguje velice svižně na změny pák. Bohužel opravdu to chce bezvětří nebo jen mírný vánek. Do větru to bez křidýlek moc není.

Komentáře

Tak jsem byl udělat pokus o vzlet a moc se mi to nepodařilo. Motorek chytil jak brus (což jsem se teda divil v takové zimě) ale na zemi při startu letadlo tancuje jak koza. Patrně je podvozek dost vpředu. Což u Fary je asi schválně když většina jeho modelů je dimenzována i pro provoz jako volná maketa a při neřízeném přístání model tak nepadne hned na čumák. A s neřízenou ostruhou to asi bude chtít dost cviku. Zkusil jsem taky poslat model do vzduchu opatrně hodem z ruky což dopadlo tak, že jsem skončil zapíchlej v hlíně... Tak jsem se sbalil a šel domů čistit motor :D... Ale fakt je výhoda uchycení křídel na gumě... Při nárazu prostě guma vypne a křídla z letadla opadnou a nic se jim nestane... Horší je pak hledat tu gumu :D
6.3.2011 08:42 ZIPP
Tento model létá nádherně. Byl to můj první motorový model. a opět má stavba dle plánku ( 1985 )...jako většina mých modelů. Jako pohonnou jednotku jsem v něm měl detonační motor MK-17 ( všem starším harcovníkům velice známý motor...v tu dobu stál 140,- Kčs ) a jako Rc vybavení jsem použil moji úplně první RC soupravu - jednokanálovou soupravu MODELA MARS II s elktromagnetem . Jsem byl strašně nadšený , že můžu konečně ovládat vlastnoručně postavené éro, sice jen směrovkou, ale byl jsem nejšťastnější kluk na světě :-)) . Strašně se mi líbilo jak páčka s elektromagnetu, klterá byla vysunuta z boku trupu pomocí režné nitě ovládala kormidlo ( druhá strana kormidla byla ovládána silou gumičky ) a to buď stále kmitalo, nebo se mohlo na vysílači přenout a pomocí klíčovacího tlačítka se ovládala pravá, nebo levá zatáčka.....bylo to prostě boží!!!! A jak jsem byl šťastný, že to letělo...a letělo to dobře....jj..to byla jiná doba.
5.3.2011 21:17 Mira96
Když je to od Fary tak to poletí.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek