Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku

Hopper

Parametry

Výrobce: já+výřezy Flyingwood
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1200 mm
Délka: 790 mm
Váha: 1342 g
Plocha křídla: 39 dm2
Vrtule: 10x4.7 ACM
Motor: LEOPARD LC2835-6T 1350KV
Elektronika: Graupner Hott
Serva: 2x JX servo PS-1109MG + 2x 1171MG
Baterie: LIPO 3S/2200mAh

Hodnocení

10
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Z původně plánované stavby Wayfarera sešlo,ale dvojplošník jsem zkrátka zkusit chtěl. Takže jsem jako kompromis a první vývojový krok zvolil sadu výřezů od fy. Flyingwood za velice rozumný peníz a Hoppera jsem s drobnými úpravami postavil. Přidal jsem klenutý hřbet trupu,zvětšil rozpětí horního křídla a na spodní dodělal křidélka. Ocasky jsou konstrukční. Kryt motoru,v původním plánu z plechovky od Coly či piva, jsem nahradil ohýbanou balzou 1,5mm+polopřepážkami. Podvozek z 4mm ocel. struny je posunutý o 15mm vpřed a vzadu je doplněna řiditelná ostruha. Stavba je klasika - balza+překližka,centroplán obou křídel je přelaminován. Potaženo Oracoverem. Model má hodně krátký nos a i po umístění všech komponent max dopředu jsem musel poměrně brutálně dovažovat (tuším100g). Na zálet Hopper teprve čeká.

Komentáře

Mám doma se synem dva modely Hopper a létáme s oběma křídly v nule. Létájí tak oba pohodově, výborně reagují. Na jednom máme křídélka také a v tom případě je nutné udělat menší vzepětí na obou křídlech, jinak bude letadlo při použití křidélek reagovat nesprávně - vlivem stabilizace vzepětí.Přeji krásné polétání, alespoň jako máme my.
11.4.2021 11:23 Sagitt62
Kuta33:
Díky za poznatky z praxe. Začnu od té "0" Pan Pavel z Flyingwood /-u/ mi napsal ,cit: "... u dvouplošníků je to celkem
obsáhlé téma k debatě a co člověk, to vlastní a jistě správný názor ....
U Hoppera máme vyzkoušeno - výškovka 0 st, spodní křídlo plus1 st a horní 0 st."
Obávám se,že pilot mých schopností - potažmo pak Rampy Mc Qacka - :-D těžko ocení jemné nuance 1 stupně... Inu-uvidím. Ono také těžko laborovat jaký vliv má profil klasický a ona "rovná deska" . na tom jsem vyhořel už v 7. třídě ve fyzice - jak je možné,že to vůbec vytváří vztlak,búúúú? :-)
Každopádně mě velmi zaujala Tvá "Moiselle" - myslím,že jí postavím sestřičku...
11.4.2021 09:51 Kuta33
O tu citlivost na vzájemné nastavení křídel jsem se taky zajímal, ale polovina odborníků tvrdí jedno, zbytek přesný opak. Podívej se na mého Barona, na poslední fotce je dvouploch s profilem křídel rovná deska, křídla vzájemně v nule. Po tom, co jsem v úplném začátku mlátil o zem s Lazy Bee, tohle mě naučilo létat. Letové vlastnosti? Postavil jsem nakonec 4 různé verze, není co dodat. Ať dělám dvě, nebo tři křídla, vždy v nule, nikdy nebyl problém.
Hopper poletí určitě krásně, jako všechny dvouplochy, pomalu a v klidu.
11.4.2021 02:31 Sagitt62
Pro AMIGa:
Díky za hodnocení. Doufám,že letové vlastnosti budu moci hodnotit aslespoň "8" . Někde jsem se dočetl,že "dvouplochové" bývají citliví na úhel nastavení křídel. Budu začínat s nulou - a uvidím. Post Scriptum: "Poutník" /Wayfarer/ bude,i kdyby klokan s dingem na pštrosovi jezdili! Už jsem psal na Valachy panu Halovi /"Lasermodely.cz/ a vůbec se netvářil odmítavě... :-)

Pro "Kuta33":Také díky za hodnocení. Mimochodem- proč myslíš,že mám "Rampu" na kormidle? Neumím o nic lépe přistávat,zato jsem o to horší pilot,heč! :-)
10.4.2021 19:29 Kuta33
Opravdu pěkně postavený. Jenom s Rampou na palubě bych se záletu trochu bál, je to sice skvělý pilot, ale přistání nikdy moc nezvládal. ;-)
10.4.2021 10:17 Amigo
Hezky postavený a pohledný model. Hoppera i Wayfarera jsem kdysi měl také v plánu postavit. Nakreslil jsem na Wayfarera podle Modeláře i plán 1:1, ale ke stavbě nakonec nedošlo. Po létech jsem pak nějaký čas létal s Wayfarerem koupeným od kolegy, který ho postavil podle toho plánu ode mě. Byl poháněn motorem MVVS 6,5 a byl to hodný model. Sám jsem však nikdy žádný dvouplošník nepostavil.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek