Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

MiMi

Parametry

Výrobce: Paulo + já
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Větroň
Materiál: Laminát + balza
Pohon: Bez pohonu
Rozpětí: 1070 mm
Délka: 800 mm
Váha: 134 g
Plocha křídla: 14 dm2
Elektronika: přijímač 4ch Frsky D8
Serva: 2x HXT 500
Baterie: 1S Lipol 350mAh (10g)

Hodnocení

10
z 10 | 1 hlas – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Chtěl jsem si vyzkoušet kruhový hod a trochu přičuchnout k F3K. Narazil jsem na konstrukční plánek Mimi, který jsem chtěl vyzkoušet.
Nakonec jsem zvolil parádní stavebnici od Paule zde na RC Albu, jelikož jeho Mimi je naprosto parádní. S Paulem byla výborná domluva a na cokoliv jsem se zeptal ohledně stavby nebo mimo ni, tak jsem vždy dostal odpověď. Vše přišlo precizně zabalené.

Nic podobného jsem nestavěl, ale díky fotkám a radám od Paula jsem model postavil a vešel jsme se do 135g což je dle mého pořád parádní.

Zálet: Několikrát jsem normálně hodil model, tak abych jej zaklouzal. Model letěl a klouzal parádně. Ještě několikrát jsem ho hodil jako vlaštovku a pak se vrhnul na můj první kruhový hod. Moc mi to nešlo, ale letadlo jsme byl schopný nějak dostat do vzduchu. Často jsem ztratil dost výšky než jsme to srovnal, ale to bylo asi jen technikou. Docela hodně se mi letadlo stáčelo k levé straně (na straně vyhazovacího kolíku), ale nebylo to až tak hrozné, ale asi by bylo lepší model i příčně vyvážit.

2. polítání: Chtěl jsem model vzít zase do vzduchu. Bylo sice chladno, ale téměř bezvětří s trochou mlhy. Hody mi šli už mnohem lépe a možná by se nemuselo ani dovažovat křídlo...je to hodně o technice.
Bohužel při výhozu z otočky se utrhla celá směrovka a letadlo v plné rychlosti napálilo do země.
Trubka na 2 kusy, rozlámaná celá gondolka, směrovka roztrhaná na X kousků :( Naštěstí křídlo zůstalo celé, ale zbytek je asi totálka. Nevím proč se to stalo. Možná chladné počasí při kterém zkřehla balsa. Možná každé přistání, kde směrovka dostane vždy zabrat...příště na spodní hranu zalepím asi nějaký uhlík.

Závěrem: Létání mě moc bavilo. Letadlo krásně klouže a dobře proniká proti větru. Na výškovku i směrovku reaguje naprosto luxusně. Je to takový lehký a velice obratný model i bez křidýlek.
Teď mě bude čekat nějaká oprava...nejspíše si zkusím něco vylaminovat sám i když jsem to v životě ještě nedělal (aspoň mám teď důvod se to naučit) a když to nevyjde, tak objednám nové díly

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek