Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1984

Modelář od:1994

Bydliště:Plačkov, Humpolec

Letiště:louky a pole...

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Humpolačka

Parametry

Výrobce: Vlastní výroba
Měřítko: TT

Hodnocení

10
z 10 | 5 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Toto kolejiště jsem začal stavět začátkem roku 2016 a neustále na něm něco dolaďuji. Původně jsem chtěl postavit jen jednoduchou dráhu abychom si mohli se synem s něčím hrát, ale jenom ovál mi přišel moc jednoduchý tak jsem se rozhodl udělat dvojitý ovál s tunelem, mosten a nádražím. Chtěl jsem do kolejiště nějak zakomponovat vše co se synem známe a máme rádi, tak nakonec vznikla tato mini scenérie. Replika nádraží v Humpolci, ve “vsi“ jsou repliky skutečných domů včetně zastávky, hospodářství a kraví pastviny( syn miluje vše kolem zemědělství tak tam chtěl mít i kravičky...). Nechybí ani špetka letectí v podobě tátova rogala na louce, bratrova ul. letadla u jeho domu, nebo záchranářského vrtulníku. Vše- domy, dopravní prostředky, doplňky, atd. je má ruční výroba podle skutečných předloh( většina je z papíru různé tloušťky a textury tištěné z pc), kupované jsou pouze krávy, postavičky a stromy.
A jelikož nedám dopustit na Humpolecké pívo, postavil jsem si rovnou kamion který mi ho veze až do domu :o)
Vše je měřítku 1:120, tedy TT
Kolejiště je v analogu s ovládáním ve spodním rohu. Hlavně kůli synovi jsem na ovládací panel dal spoustu vypínačů na osvětlení jednotlivých budov, nádražní lampy, pouliční lampy, osvětlení hradu, parku, kamionu adt. Nechybí ani tlačítka na přepínání výhybky na nádraží a spouštění různých zvuků- autentický zvon kapličky, troubení lokomotivy( dieselové i parní)...
Celé kolejište je postaveno tak, abych ho mohl opřít v dílně o zeď a tím pádem nikde nepřekáží ani se do něj nijak nepráší. V sočasnosti plánuji předělat kolejivo, které jsem použil to staré klasické a nahradit ho novým profilovaným.

Komentáře

fantastická práce, gratuluji!!! Humpolačkou jsem se něco najezdil... Jste pane borec
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek