Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1984

Modelář od:1994

Bydliště:Plačkov, Humpolec

Letiště:louky a pole...

Ukázat přátelům na Facebooku

Vari EZE/ LongEZ

Parametry

Výrobce: Vlastní výroba/ trup OBAG
Jak postaveno: Vlastní konstrukce
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Laminát + balza
Rozpětí: 1400 mm
Délka: 1060 mm
Váha: 1800 g
Vrtule: sklopka 9x5 CamCarbon
Motor: EMax GT2815/05 KV1500
Elektronika: reg. Skywalker 40A, TX FrSky Horus x10
Serva: EMax ES08A 8,5g tah 1,8Kg
Baterie: TGY 3S 2200mAh

Hodnocení

10
z 10 | 9 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Toto éro jsem dokončil a zalétnul už v polovině září, ale nějak jsem zatím ještě neměl čas se o něj s Vámi podělit. Táta sháněl delší dobu lam. trup na model Donald a když ho konečně sehnal ukázalo se, že ten pán má i trup na tuhle "kačenku". Je to tak zvláštní éro, že jsem si řekl, že ho prostě musím mít. Jedná se o polomaketu amerického ul. letounu Rutan LongEZ, a v tomto zbarvení v USA i létá. Jinak ke stavbě: křídla a VOP jsou říznutá z polystyrenu, polepená balsou, povrch je potažen papírem a vše je stříkáno spreji+ nějaká ta ručně řezaná samolepka. Nosníky v křídlech jsou ze smrkových lišt a křídla jsou nasunutá na uhlíkové trubce, vinglety jsou konstrukční z balsy. Řízení jsem řešil klasicky- výškovka na kachní ploše vpředu a křidélka vzadu, bez mixů. Zálet byl trochu oříšek, jelikož jsem k trupu dostal i jakýsy plánek( nebo spíš nákres) s těžištěm, snažil jsem se polohu těžiště dodržet a model jsem dovažoval( a to byla chyba). První pokusy o vzlet jsem sotva odlepil čumák od země. Nakonec jsem z nosu vydoloval všeno závaží a i baterku jsem posunul víc dozadu, takže těžiště je nyní na náběžce přesně v místě kde přechází lam. trup na křídlo.( tedy daleko za místem uvedeným v nákresu) Nyní je let s tímto modelem paráda, je stabilní při jakékoli rychlosti, a ani při staženém plynu a pomalém přitahování se mi ho nepovedlo utrhnout do vývrtky, jen si pomalu prosedá.Ani start bez směrovky a bez řízeného předního kola není problém, pár metrů a je ve vzduchu. Hodně lidí mě varovalo že se tomuhle éru nechce moc létat, ale pokud je těžiště tam kde má být tak je to super polétání.

https://www.youtube.com/watch?v=bGIxbCY_mwY
https://www.youtube.com/watch?v=newFgB6DsdM

1.1.2020 Tak při prvním letošním letu jsem éro vinou elektroniky poslal do země. Nejdřív to vypadalo na totálku ale nakonec jsem se pustil do opravy a už je kachnička zas jak nová...

Komentáře

Velmi pohledné éro, mám rád neobvyklé konstrukce.
Ovšem nutit ji do vývrtky je marné, to kachna z principu prostě nedokáže.
14.11.2019 17:58 Václav Novák
Hezké ero, přeju hezké létání !!!!!!!
13.11.2019 10:54 carlos11
Kachny létají suprově. Mám kachnu Beta https://www.rcalbum.cz/model/5124-kachna-beta.html a jsem s ní spokojen. Těžiště opravdu musí mít na náběžce v místě styku s trupem. Přeji pěkné polétání.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek