Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1957

Modelář od:2014

Bydliště:Praha

Letiště:Kde se dá (Opatov, Lipence, Průhonice, Zlatníky, Mandava, Líšnice)

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Phoenix 1600

Parametry

Výrobce: Lanyu Hobby
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Větroň
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1600 mm
Vrtule: 10x6 Aeronaut
Motor: Turnigy 2836 1000kv
Elektronika: Reg. Turnigy 40A
Serva: setová + Turnigy
Baterie: 2200 mA 3S

Hodnocení

9
z 10 | 1 hlas – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Mladší a menší bratříček Phoenixu 2000, kterého už doma mám. Pořídil jsem si ho především z důvodu menšího rozpětí křídla a tedy i lepší transportovatelnosti. Obě poloviny křídla se u těchto modelů musí ne úplně snadno spojovat dohromady a pak teprve přidělat k trupu. Zabere to nějaký čas a spojovací prvky se docela rychle opotřebovávají. Proto obě poloviny křídla nechávám trvale spojené, křídlo doma skladuju a v autě vozím vcelku. Stavebnici jsem běhen zimy koupil na HK za příjemných cca 1600,- Kč ve verzi PNF, tzn. mimo přijímače, baterky a 2 serv na klapky to mělo všechno. Bohužel už při prvním letu během cca půl minuty odešel setový motor, který jsem nijak nenamáhal, použil jsem k modelu dodávanou vrtuli. Za tu pořizovací cenu jsem ale nebyl ani moc naštvanej a vlastně jsem se ani nedivil, že to vydrželo tak krátce, protože ten motor vypadal už na první pohled dost podezřele. Nezbylo než pořídtit jiný motor, nahradil jsem ho proto osvědčeným Turnigy 2826 1000 kv, setový regl 30 A jsem nahradil reg. 40 A a do plastového čumáku dal 2 překližkové motorové přepážky, které se mi osvědčili už u předchozího modelu.
Přes negativní zkušenost s motorem nutno ale říct, že stejně jako větší Phoenix 2000 lítá i ten menší skvěle a dá se s ním dost vyřádit. Díky menšímu rozpětí při stejně výkonnému motoru a velikosti vrtule lítá na plný plyn už fakt docela rychle (skoro jak nějaký hotliner), navíc je i výrazně obratnější, taže spokojenost. Uvidí se, jak dlouho vydrží. :-)
Letové video: https://www.youtube.com/watch?v=izW28qhQFYY
Tak až teď jsem zjistil, že setový motor a vrtule, které se ke stavebnici dávají, jsou určeny výhradně pro dvoučlánek, já tam mám tříčlánek. Bohužel z popisu modelu na netu to není zřejmé (Battery required: 1300~1800mAh 2S or 3S), takže motor rychle skončil. S tříčlánkem by údajně taky běžel, ale při mnohem menší vrtuli, cca 8x5.

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek