Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1970

Modelář od:2010

Bydliště:Brno

Letiště:HL Brno

Web:http://hlbrno.cz

Fialová srnka pije asfalt z hrnka.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Zoom XL

Parametry

Výrobce: Hacker
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: 3D akrobat
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1200 mm
Délka: 1220 mm
Váha: 1050 g
Vrtule: APC 12x6, pěkně létala i 13x4
Motor: SK3542-1000 TGY AerodriveXp 25 SK Series 35-42 1000Kv
Elektronika: Plush 60A, AR 6115e
Serva: nejprve Hextronic 14 MG (hořela), pak Turnigy MG90S
Baterie: 3s 2200

Hodnocení

6.5
z 10 | 2 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Zooma sem dávám z piety v 10/2014, abych doplnil své modelářské muzeum. Poctivě sloužil od léta 2011 jako "produkční akrobat" (tedy letadlo, které se dá vcelku hodit do auta, přijet na plochu a okamžitě létat). Nalétal toho opravdu hodně, a párkrát byl dost poničený. Poslední ránu dostal v létě 2014 v Budkovicích při příliš nízkém nožáku.

Napsal jsem o něm pár příspěvků na RC Groups http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1283612 (vlákno obsahuje rozsáhlý review, je potřeba sjet hodně dolů).

Pár změněných věcí:
- do křídel je potřeba dát silnější uhlíky. Se setovými 1,5mm se mi při jednom ostřejším obratu křídla sklopila jak u motýla (není to pěkný pohled). Dal jsem 2mm, kdybych ho dělal dnes, dám tam asi pásky 5x1 nebo něco takového.
- instaloval jsem řiditelnou ostruhu (která mi zbyla z předchozího modelu HK Happy)
- bylo naprosto nutné předělat uložení podvozku, to původní skutečně nestojí za nic a vylomí se už jen při pohledu na trochu hustší trávu. Vyřešil jsem z 2,5mm překližky, viz fotky, pak to drželo v pohodě.

Váha je Bohu žel jen odhadnutá, zooma jsem dělal v době, kdy jsem modely ještě nevážil ;) Škoda, že set neobsahuje SFG (možná nové varianty od Hackera už ano, nedíval jsem se), ty plošky hodně pomáhají stabilitě letu v nožáku, harrieru atd.

Zoom byl vyměněn za RCF Extru 1,2m (viz má letadla zde). Na RC Mánii se popsalo hodně o jejich srovnání. Podle mého názoru Extra létá lépe a jedná se o celkově promyšlenější a modernější letadlo. Také ale stojí o spoustu peněz více. Poradil bych tedy:
- Zooma - pilotům, kteři z hornoplocha nebo cvičného větroně přecházejí na akrobata, na kterém se chtějí naučit základy a který (sorry borci, je to tak...) nebude mít dlouhý život. Doporučuji ale ihned při stavbě předělat podvozek.
- Extru - už trochu pokročilým na běžné lítání.

Komentáře

Dobré éro a souhlasím s tebou. Na základní naučení akrobacie ideální. Jj uložení podvozku tragédie. Raději lítáme bez něj.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek