Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1945

Modelář od:1960

Bydliště:Kadaň

Letiště:Žatec

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Taťána

Parametry

Výrobce: BRETA model
Jak postaveno: Již hotový model
Kategorie: Větroň
Materiál: Celokompozit
Rozpětí: 3300 mm
Délka: 1480 mm
Váha: 2 g
Vrtule: Aeronaut 12/6"
Motor: DIS 3542/5 1250KV
Elektronika: HK 40A , OPTIC 6 2,4 GHz
Serva: 2x Corona 238 MG 4x corona 239 MG
Baterie: ELECTRI Fly 2,2 3S 30C

Hodnocení

7.2
z 10 | 5 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tento model vyráběla firma BRETA model pod obchodním názvem Artemis II. Jedná se o celokompozitový soutěžní speciál určený pro kategorii F3J. Po desetilétém putování byl upraven pro rekreační použití a opatřen elektrickým pohonem. Ke mně doputoval jako totálně zdevastovaný jedinec, který by normální člověk nacpal do kontejneru. Pro mně to byla výzva, a protože jsem spíše restaurátor než modelář, tak jsem se pustil do opravy s tímto výsledkem. Dolaminoval jsem asi 30cm trupu na přídi, spojil na dvakrát přeražený trup a opravil mnohočetné trhliny v potahu snad na celé ploše křídel. Nejhorší problém byl s utrženým lanovodem pro výškovku a směrovku. Ten prostě nejde zpětně přilepit, protože je laminován ve formě. Použil jsem vlastní metodu, která spočívá ve vlepení háčků z kuprextitu, které přidržují bowden po asi 5cm po celé délce trupu. Tím dosáhneme tuhosti lanovodu a zamezíme vůli, která bývá příčinou neřízeného pádu modelu. Dalším problémem bylo a je, že tento model byl konstuován pro RC soupravu vyšší kategorie, než mám já(OPTIC 6) a problém byl s reverzem serva vztlakových klapek. Komory pro serva jsou dány, a tak jsem použil servoreverz. Problém ,který nelze odstranit je mírné zpoždění reverzovaného serva. To způsobí, že při použití funkce "Butterfly" se model mírně odchýlí ze směru, než reverzovaná klapka dojede. Jinak je to model do termického počasí a podává stabilní výkony. Je dobře, že neskončil v kontejneru.
.

Komentáře

Radku, od mládí ti vtloukají do hlavy, aby jsi nelétal přes vedení vysokého napětí a do sta let to nepochopíš. No a to je výsledek.
26.9.2014 20:35 Radomir_Tomes
Karle,je škoda že tak pracně opravený model který létal docela dobře je již po smrti,ale tak končí většina modelů.Jak tě znám,tak opravíš i tu nabízenou rozbitou Lagunu která létá ještě lépe než Taťána.Radek
20.7.2014 08:55 carlos11
Nevím, proč mi z kolonky zmizel správný údaj, ale váha modelu je 2,35 kg
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek